keuken met hout, marmer, gietvloer, wonen in de regio

Verbouwing

Het koppel besloot om de woning compleet te strippen. De grootste reden hiervoor was dat de wc in het midden van de woning stond. Hierdoor moest je altijd om de wc heen om bijvoorbeeld in de keuken te komen. Er is gekozen om de wc te verplaatsen naar de hal. Wanneer je nu de woonkamer betreedt kom je ook direct in de keuken met hout terecht. Dit zorgt voor veel meer licht en ruimte in de woning. De benedenverdieping beschikt over een grijze betonstucvloer en is helemaal opgeknapt. Het koppel heeft alles zelf gedaan, tot de vloerverwarming aan toe. “We hebben echt alles zelf gedaan, van vloerverwarming tot stucen en het schilderwerk”.

Eigen stijl

Manon en Frank zijn heel erg bij hun eigen stijl gebleven. Door het toevoegen van persoonlijke items is het echt een thuis geworden. “Ik hou heel erg van verschillende stijlen, maar ik vind het wel fijn dat als wij thuiskomen dat we dan een gevoel van rust ervaren”. Dit heeft Manon weten te creëren door een serene basis aan te houden. Er is veel gebruik gemaakt van dezelfde materiaalsoorten en kleurtinten. Het eerste dat opvalt als je de woonkamer betreedt is de grote wandkast. Deze kasten zie je vaak terug op de slaapkamer, maar zoals deze in de woonkamer zien we niet vaak. De wandkast is ook helemaal zelf gemaakt. “We hebben vooraf helemaal geen tekening gemaakt, maar zijn gewoon begonnen. Ik stond van een afstandje aanwijzingen te geven en Frank heeft de plankjes gemonteerd”.

“We hebben echt alles zelf gedaan, van vloerverwarming tot stucen en het schilderwerk”

Hout en marmer

Hout en marmer voeren echt de boventoon in deze woning. De keuken met hout is voorzien van een uniek marmeren blad. De groene tegeltjes tegen de achterwand maken het een speels geheel. “De olijfgroene kleur van de tegeltjes zit ook weer in ‘Het melkmeisje’ en past heel goed bij het hout van de keuken”. Daarnaast komt het marmer ook weer terug in de slaapkamer. Hierdoor wordt dezelfde stijl in alle ruimtes van de woning doorgetrokken.