Passend bij de activiteiten

Zoals al eerder werd benoemd is de eettafel het gezellige centrum van de keuken waar de hele dag door van alles gebeurd. Je kunt je dan ook vast wel voorstellen dat als er huiswerk gemaakt wordt aan de tafel of als er geknutseld wordt er andere verlichting gewenst is dan wanneer je met vrienden aan het borrelen bent. Met een dimmer pas je in een handomdraai de eettafel verlichting aan; van praktisch naar sfeervol licht!

Hoogte bepalen

De volgende tip gaat over het ophangen van hanglampen boven de eettafel. Want hoe hoog hang je deze eigenlijk? Als je een lamp te hoog hangt, kijk je in het licht en als hij te laag hangt kijk je er tegen aan. Meestal werkt een hoogte van 65-75 cm vanaf het blad van de eettafel tot de onderkant van de lamp. Maar test vooral zelf uit welke hoogte je het meest bevalt, alleen dan hangt de lamp perfect.

Het design

Natuurlijk moet het design van de lamp ook passen bij jouw interieurstijl. Denk dan ook goed na over op wat voor een manier de hanglamp een meerwaarde voor jouw inrichting zou kunnen zijn. Het materiaal en de vorm van de lamp spelen hierin een belangrijke rol. Heeft de lamp bijvoorbeeld dezelfde vorm als de tafel, dan krijgt het ontwerp extra power. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het zorgt er ook meteen voor dat het licht evenwichtig verdeeld wordt over de tafel.