Fotografie: @robinjanssens_

Verlenging van het interieur

Een goed doordachte stijl zorgt voor een samenhangend geheel waardoor je balkon een plek wordt waar je graag tijd doorbrengt. Wanneer je verschillende stijlen lukraak door elkaar gebruikt zonder een duidelijk plan, kan je balkon al snel een allegaartje worden. Dit geeft een rommelige en chaotische uitstraling. Door vooraf een stijl te kiezen, kun je gerichter meubels, decoratie en kleurenschema’s kiezen. Zo wordt je balkon echt een verlenging van je interieur…  

Balkon, balkonscherm, balkon inspiratie, Wonen in de Regio

Bohemien stijl

Bohemien is de meest favoriete stijl op een balkon. Waarom? Het is een vrolijke stijl met gezellige prints, rotan meubilair en een kleurenpallet met veel aardse tinten. Ga je liever voor een wat rustigere uitstraling? Kies dan voor een landelijke of moderne stijl met natuurlijke materialen en zachte kleuren. Juist toe aan wat stoerders? Ga dan voor een industriële stijl.   

Fotografie: @robinjanssens

Fotografie: @robinjanssens

Tip 1: Werk de hoogte in  

Maak gebruik van verticale ruimte op je balkon door in de hoogte te werken. Hangende plantenbakken, wandrekken en hanglampen zijn dé perfecte manier om je balkon aan te kleden, zonder vloeroppervlakte in te leveren.  

Tip 2: Verrijdbare meubels

Verrijdbare meubels zijn een slimme keuze voor een snelle make-over van je balkon. Je plantenbak maakt binnen een mum van tijd plaats voor een bijzettafel met wijn en bitterballen voor een gezellige namiddag met vrienden en familie. Zo kun je je balkon in een handomdraai een andere functie geven…  

Om nog wat meer comfort te creëren is een verrijdbaar balkonscherm een must-have. Dit scherm kun je naar elke hoek van je balkon rijden, waardoor je eenvoudig een beschutte buitenruimte kunt creëren. Zo kun je ongegeneerd een dutje doen op je loungeset op het balkon 😉 Er zijn nog meer voordelen: een balkonscherm dient ook als windbreker en als extra schaduwplek. Nog meer reden om een scherm aan te schaffen.  

Tip 3: Multifunctionele meubels

Overweeg meubels die meerdere functies hebben, zoals een houten tuinbank met opbergruimte onder de zitting. Hiermee kun je je spullen opbergen en tegelijkertijd extra zitplaatsen creëren. Twee vliegen in een klap…  

Balkon, balkonscherm, balkon inspiratie, Wonen in de Regio

Vier eenvoudige stappen…

Maar wat is nu de eerste stap? Geen zorgen, we helpen je graag op weg. Hieronder geven we een stappenplan waarmee je jouw balkon eenvoudig omtovert.  

  • Stap 1: Bepaal de basis 
  • Stap 2: Keuze en plaatsing van tuinmeubels 
  • Stap 3: Voeg voldoende groen toe 
  • Stap 4: Verlichting toevoegen 

We lichten de stappen hieronder verder toe.  

Stap 1: Bepaal de basis   

De meeste balkons hebben een kille betonnen vloer en dat oogt niet altijd even gezellig. Met behulp van balkontegels of een vloerkleed straalt je balkon gelijk een stuk meer warmte uit.   

Stap 2: Keuze en plaatsing van tuinmeubels

Op die leuke vloer plaats je vervolgens je tuinmeubels, zoals een comfortabele buitenbank en bijpassend balkon tafeltje. Kies voor meubels die passen bij je woonstijl en grootte van het balkon. Vergeet ze zeker niet aan te vullen met wat zachte kussens en plaids voor een extra comfortabele en knusse zithoek.  

Stap 3: Voeg voldoende groen toe

Dat je geen tuin hebt, is geen excuus, want je zet je groene vrienden eenvoudig in een plantenbak op je balkon. Door te kiezen voor een mix van bloeiende planten, groene bladplanten en misschien zelfs wat kruiden of groenten, kun je een kleurrijke balkontuin creëren.  

Fotografie: @robinjanssens