Fotografie header: @homebystuart | Fotografie: @maartjerosalie | @japandiinterieur

Ruimteplanning

Nadat je denkt dat alle keuzes zijn gemaakt, is er toch nog één belangrijke vraag: waar ga je je badkamermeubel plaatsen? Voor het intekenen van je badkamermeubel is het handig om rekening te houden met twee afstanden, namelijk de bewegingsruimte achter de wastafel en de diepte van het meubel. Het is aan te raden om een afstand van minimaal 70 centimeter achter de wastafel vrij te houden, zodat je voldoende ruimte hebt om comfortabel te bewegen. Daarbij is de meest gangbare diepte van een badkamermeubel 45 centimeter. Zo kun je een lade opentrekken, zonder dat je daarmee je deur beschadigd… 😉 

Fotografie: @lt.living | @wijnhuisje7

Decoreer en organiseer met een lade organizer

We onderschatten vaak hoeveel toiletspullen we eigenlijk wel niet hebben. Vooral wij als vrouwen… Make-up, parfums, deodorant en voorraden aan shampoo, tandenpasta en haarmaskers. Om te voorkomen dat deze producten binnen drie dagen door heel je badkamer slingeren, raden we aan zo min mogelijk spullen op je badkamermeubel te zetten maar ze op te bergen in lades. En laat dit nou eens heel eenvoudig kunnen met een lade organizer, waarbij je per productcategorie je spullen in bakjes of mandjes plaats. Een kind kan de was doen…   

Badkamermeubel, badkamer verbouwen, badkamer inspiratie, Wonen in de Regio

Badkamermeubeltrends

Als we kijken naar de trends op het gebied van badkamermeubels, zien we een opvallende trend van het mixen en matchen van verschillende materialen. Hout en betonlook worden bijvoorbeeld veel gecombineerd met composieten bladen of luxueus marmer. Op deze manier geef je je badkamer net even een twist.  

Verder is de kleur zwart niet meer weg te denken uit ons interieur, dus zo ook niet in badkamers. Vind je de kleur wat dominant en ben je op zoek naar een subtiele verwerking op je badkamermeubel? Kies dan voor zwarte wastafelkranen, waskommen of zeepdispenser. Wil je de kleur juist wel graag wat opzichtiger terug laten komen? Kies dan voor een badkamermeubel geheel in het zwart of met zwarte accenten.   

Fotografie: @stylebynik123

Ben je een doe-het-zelver? Waarom zou je dan niet je eigen unieke badkamermeubel maken? Met wat creativiteit en handigheid kun je je oude kast upcyclen tot trendy meubelstuk of je kunt zelfs helemaal vanaf nul beginnen. Neem een kijkje op onze Pinterest pagina of bekijk onze website voor nog meer badkamer inspiratie!