Een tweede leven

Bezig zijn met interieur is helemaal haar ding. Rikje heeft dan ook geen moeite gehad om van het appartement een echt thuis te maken. “Als ik dingen zie in winkels, dan zie ik al helemaal een plaatje voor me”. Ze heeft verschillende items gecombineerd en is de kringloopzaken afgegaan. Zo heeft ze een aantal unieke meubels een tweede leven gegeven. Daarnaast staan er ook veel persoonlijke items in de woning. Het grote canvas op de muur is een foto van haar dochter. Op deze manier heeft Rikje een persoonlijke touch gegeven aan de ruimte.

natuurlijke materialen, wonen in de regio, landelijk interieur, huurwoning

Unieke items

De muur in de woonkamer heeft een bijzonder effect. Rikje heeft hier specifiek gekozen voor kalkverf. “Ik hou heel erg van kalkverf. Dat geeft meteen al een hele mooie sfeer in de woonkamer”. Daarnaast heeft ze een passie voor unieke items. Veel items uit de woning komen van Atelier Natural Art. Zij maakt alles zelf, waardoor je toch net iets specialere items krijgt. De keuken is aangrenzend aan de woonkamer. Rikje kijkt vanuit haar bank uit op de keuken. Daarom heeft ze gekozen voor een prachtige zwarte koelkast van Smeg. Door de afwisseling van natuurlijke materialen met Scandinavische en strakke items is een bijzonder geheel ontstaan.

natuurlijke materialen, wonen in de regio, landelijk interieur, huurwoning

Eigen uitstraling

Rikje heeft alle ruimtes van het appartement eigen gemaakt. Doordat ze zelf heeft geëxperimenteerd heeft ze haar eigen stijl weten te creëren. “Ik vind het heel belangrijk dat mijn huis geen kopie is van alles wat je tegenwoordig voorbij ziet komen. Ik wil echt dat mijn woning een eigen uitstraling heeft”. Dit geldt niet alleen voor het interieur, maar ook voor de buitenruimte. Hier is de stijl van binnen helemaal doorgetrokken. Natuurlijke materialen, warme tinten en hout voeren ook hier de boventoon. Voor nu is dit haar favoriete plekje. Vooral ’s avonds met de ondergaande zon brengt Rikje hier veel tijd door. Met een prachtig uitzicht over de weilanden en boomgaarden snappen wij dit helemaal ;).

Ben niet te overhaast

Koop niet te overhaast items voor in huis. Dat is de tip die Rikje iedereen mee wil gegeven. “Ga er eerst wonen. Ga kijken, voelen, proeven en ervaren hoe de ruimte is en koop alleen het hoognodige”. Een bank en een bed heb je natuurlijk wel nodig, maar de kleinere accessoires komen vaak met de tijd.