De oude badkamer werd omgetoverd in een stijlvolle keuken!

Goede voorbereiding

Toen Roy en Roy de sleutel kregen was de woning in zeer slechte staat. Alle stroom was op een haspel aangesloten en er was al jaren niks meer aan gedaan. Doordat het koppel al eerder een verbouwing had uitgevoerd, hadden ze de juiste mensen klaarstaan. “We hadden iedereen al klaarstaan, de keuken en badkamer uitgetekend, dus eigenlijk lag alles al klaar op een stapel”. Problemen is het koppel niet tegengekomen, ze wisten namelijk vooraf al dat alles verbouwd moest worden. Het enige wat nog over is van de oorspronkelijke woning is het exterieur. Het interieur is compleet aangepakt. De keuken is verplaatst, de badkamer is van beneden naar boven gegaan en zelfs de isolatie is opnieuw gedaan.

Before and after van de badkamer

Enorm kookeiland

De droom van het koppel was een grote strakke keuken. Dat hebben ze weten te realiseren in dit huis. De ruimte zelf is maar liefst 10 meter lang en het keukenblad is goed voor 4 meter. Ook hier komt het zwart wit interieur weer helemaal terug. Voorheen was deze ruimte de oude badkamer, hal en schuur van de woning. De ruimte is helemaal opengebroken. Bij het uitbreken kwamen de prachtige balken aan het plafond tevoorschijn. Doordat de toevoeging van de dakramen is het een heerlijke lichte ruimte geworden. Het verbaast ons dan ook niet dat dit het favoriete plekje is van het koppel. “De keuken is eigenlijk hart van de woning. Het is een fijne plek met heel veel licht en het is leuk dat je een soort live cooking hebt”.

Plannen voor de toekomst zijn er nog genoeg. De binnenkant van de woning is nu zo goed als af. De achtertuin moet nog aangepakt worden en het koppel is bezig om te verduurzamen. Recent zijn de zonnepanelen geplaatst en de tuin komt volgend jaar aan de beurt.