Typen zonwering

Allereest laten we je graag kennis maken met de knikarmscherm. Dit is een praktisch zonnescherm dat aan de gevel wordt bevestigd. Als de zon schijnt klap je het scherm eenvoudig uit en ingeklapt rust het scherm tegen de gevel en neemt hij nauwelijks ruimte in beslag. Houd er wel rekening mee dat je de zonwering op tijd weer inklapt tijdens een heftige regenbui. Daarnaast kun je ook voor een overkapping kiezen. Plaats staanders en schuif hier een scherm overheen zodat je het dak op ieder moment kunt openen en sluiten. En tot slot zou je ook voor een veranda of serre kunnen kiezen waarbij je de zonwering via een geleiderails strak over het object heen laat lopen. De doeken die hiervoor geschikt zijn variƫren van lichtbreking tot verduisterend. Dit bepaalt dan ook de mate van lichtinval en verkoeling in de serre.

Elektrische zonwering

Je kunt je voorstellen dat een scherm bij een serre meer moeite kost om te openen of de sluiten dan bij een knikarmscherm. Met elektrische zonwering zijn al deze problemen verleden tijd. Hoe dit precies werkt ontdek je in de volgende voorbeeld situaties, maar bekijk de Somfy Site als je alle mogelijkheden wil ontdekken.

Vaak wordt de zonwering pas geopend wanneer het al heet is op het terras. Maar het is nu ook mogelijk om timers in te stellen voor elektrische zonwering. Waardoor je buiten kunt genieten van heerlijke temperaturen. Daarnaast kun je ook kiezen voor lichtsensor of een windmeter die ervoor zorgen dat de zonwering automatisch bedient wordt op basis van de situatie in de tuin. Mocht het in de avonduren afkoelen dan kan een zonnescherm helpen om de warmte vast te houden. Het wordt zo minder snel koel en als je gebruik maakt van terrasverwarming wordt het al helemaal genieten.

Waarom elektrische zonwering

Met een zonnescherm kies je zelf wanneer je van het zonnetje wil genieten, maar ook wanneer het tijd wordt om de beschutting op te zoeken. Door te kiezen voor elektrische zonwering wordt de drempel om gebruik te maken van alle opties een stuk kleiner. Vrijwel ieder type zonwering is leverbaar met een elektrische motor. Bekijk de handige keuzehulp voor zonwering op de Somfy website voor meer informatie. Bovendien kun je ook kijken naar de mogelijkheden die jouw omgeving biedt. Zoek je op zonwering Zeeland, dan kom je bij compleet andere bedrijven terecht dan wanneer je opzoek gaat in Flevoland.