Zo mooi én handig is straatmeubilair!

In de algemene buitenruimte, dus bijvoorbeeld gewoon op straat, maar ook in en rondom winkels, kom je soms de mooiste tuinbanken tegen. Mooi design, denk je soms bij jezelf; hardhouten banken met een betonnen of metalen onderstel en zeer robuust van karakter. Dergelijke banken tref je niet zomaar bij het lokale tuincentrum. Deze banken moeten geschikt zijn voor intensief gebruik en mogen geen gevaar opleveren voor het publiek, of door vandalisten meegenomen kunnen worden. Daarom worden zij vastgezet met schroeven, ingegraven of gemetseld. Maar wist je dat je ook als particulier dergelijke tuinbanken kunt kopen? Deze vallen in de categorie straatmeubilair en zijn alleen bij echte speciaalzaken voor straat veiligheid verkrijgbaar. Evenals picknick stellen, of een prachtige ronde bank die bijvoorbeeld rondom een boom in jouw tuin geplaatst kan worden. Hoe uniek wil je het hebben!

Het fijne van dergelijke tuinbanken is echter ook dat zij stormproof zijn. Staat hij eenmaal in jouw voortuin bijvoorbeeld, dan hoef je niet bang te zijn dat hij zal verplaatsen bij storm of ander noodweer.

Nuttig straatmeubilair in jouw tuin

Overig straatmeubilair kan niet alleen jouw tuin verfraaien, maar ook nog eens echt nuttig zijn. Laten we snel kijken welke toevoegingen wellicht handig zijn in jouw situatie.

  • RVS design prullenbak. Een fraaie prullenbak die muurvast gezet wordt komt altijd van pas en dankzij het hoogwaardige design oogt hij verbluffend in de tuin.
  • Boomrooster. Je kent ze wel van stadsparken. Mooie RVS design boomroosters vormen een prachtig accent rondom jouw boom en hij beschermt ook nog eens de tegels tegen omhoog groeiende boomwortels.
  • Bijenhotel. Een bijenhotel is een unieke toevoeging in de tuin. Je draagt bij aan de natuurlijke bijenstand, waarbij je nauwelijks zelf enige hinder ondervindt van de bijen.
  • Fietsenrek. Een robuust metalen design fietsenrek is uitermate handig, zeker wanneer jullie als gezin dagelijks de fiets pakken en je ook nog eens bezoek krijgt wat op de fiets komt. Dergelijke fietsenrekken zijn in vele maten verkrijgbaar. Daarnaast oogt het gewoon leuk in de voor- of achtertuin. Maak er een afdakje boven en klaar is kees! Of koop een mooi professionele fietsoverkapping, wat ook tot straatmeubilair behoort.
  • Sierpaaltjes. Heb jij er genoeg van dat automobilisten praktisch in jouw voortuin parkeren? In dat geval kun je kiezen voor het plaatsen van enkele sierpaaltjes die je gewoon vast kunt zetten in de ondergrond.

Decoratief én functioneel

Met straatmeubilair wat vastgezet kan worden richt je je tuin decoratief én functioneel in, wat je in de meeste gevallen ook nog eens perfect kunt combineren met je bestaande tuininrichting.