Wat moet de slaapkamer uitstralen

Laten we beginnen bij het begin: welk soort behang is geschikt voor de slaapkamer? De keuze van behang voor jouw slaapkamer hangt samen met de sfeer die je wilt creëren. Wil je dat jouw slaapkamer rustig overkomt? Dan is een effen behang misschien wel wat voor jou. Of mag het van jou allemaal net wat gekker, dan kun je kiezen uit een groot assortiment behangetjes met leuke patronen en kleuren. Kortom, er is van alles mogelijk! Houd vooral in gedachten wat jouw slaapkamer uit moet stralen, zo maak je nooit de verkeerde keuze.  

Behang slaapkamer, Slaapkamer decoratie, slaapkamer behang, Wonen in de Regio

De juiste kleur

Er zijn dus ontzettend veel verschillende soorten behang beschikbaar, waardoor het lastig kan zijn om bijvoorbeeld de juiste kleur te selecteren. Terwijl dit één van de belangrijkste sfeerbepalers is. De kleur zet de toon voor de rest van het interieur. Neutrale kleuren zoals grijs, beige en pasteltinten zijn erg populair omdat ze een rustgevende sfeer creëren, waar tegenover felle kleuren staan die juist een energieke uitstraling hebben. Bedenk dan ook hoe jij graag wakker wordt of in slaap wilt vallen en selecteer aan de hand daarvan jouw slaapkamer behang!

Fotografie header: @huisjeaandesingel | Fotografie: @crea_ria

Fotografie: @crea_ria

Wat is jouw budget?

Een andere belangrijke factor die je keuze voor een slaapkamer behang zal beïnvloeden is het budget. Behang varieert sterk in prijs. Gelukkig zijn er wel behang opties beschikbaar voor iedere portemonnee. Als je niet zoveel te besteden hebt, hoef je gelukkig niet in te leveren op de kwaliteit. Er zijn ontzettend veel betaalbare opties beschikbaar die duurzaam zijn en er mooi uitzien. Ben je bereid om in slaapkamer behang te investeren? Dan zijn er veel exclusieve behangsoorten te verkrijgen die de slaapkamer gegarandeerd een luxe uitstraling geven.  

Fotografie: @huisje133 | @homestylingbytan

Behang slaapkamer, Slaapkamer decoratie, slaapkamer behang, Wonen in de Regio

Welke soort behang?

Nu je weet hoe jouw behang eruit moet komen te zien en het budget hebt bepaald, wordt het tijd om de soort behang de bepalen. Dit is namelijk van grote invloed op hoe je het behang aan moet brengen. Denk bijvoorbeeld aan vliesbehang, vinylbehang, papierbehang, textielbehang of zelfs zelfklevend behang. Houd je wel van een leuk do-it-yourself project, dan is bijvoorbeeld vliesbehang echt iets voor jou. Ook als je in de toekomst van stijl wilt veranderen of je snel op het behang uitgekeken raakt hoef jij je bij dit type geen zorgen te maken, want het behang verwijderen is net zo snel gedaan als het aanbrengen. Zo kent ieder type behang zijn eigen voordelen, we raden je dan ook aan hier research naar te doen!  

Fotografie: @homestylingbytan

De laatste behangtrends

Ben je op de hoogte van de laatste behangtrends? Nee, dan lichten we deze ook graag nog wat verder uit! Het retro behang is bijvoorbeeld helemaal terug van weggeweest. We gaan terug naar de jaren ’60, ’70 en ’80, toen de behangetjes met opvallende patronen en levendige kleuren helemaal in waren. Met zo’n retro behang voeg je eenvoudig een vleugje nostalgie toe aan jouw slaapkamer. Daarnaast wordt 3D behang ook steeds populairder. Dit slaapkamer behang zorgt voor een subtiel diepte-effect, waardoor het in niets lijkt op wat je al eerder zag. En tot slot is foto behang ook een trend die erg geliefd blijft. Het zorgt voor die persoonlijke touch waar je naar opzoek was.  

 

Al met al is er dus ontzettend veel mogelijk op het gebied van slaapkamer behang. Kies ervoor om één muur te bekleden, ga voor meerdere behangetjes in één ruimte, of bekleed er zelfs het plafond mee. Werkelijk alles is mogelijk en daarom mag een behang absoluut niet ontbreken in de slaapkamer.