De stijl

Stap één is om op een rijtje te krijgen welke vloeren je mooi vindt. Maar ook welke vloeren je absoluut niet mooi vindt. Pinterest is your best friend! Kijk eens naar verschillende interieurs om te bepalen welke stijl je mooi vindt en welke vloer daarbij hoort. Heb je je stijl al duidelijk voor ogen? Ga dan eens op zoek naar soortgelijke interieurs om te kijken wat voor soort vloer daar is gelegd. Op die manier krijg je een duidelijk beeld wat de vloer voor een ruimte kan doen.

De vloer moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Stel jezelf daarom een aantal vragen:

  • Hoeveel onderhoud wil je plegen aan een vloer?
    Sommige vloeren hebben het echt nodig geschuurd, geolied etc. te worden. Heb je daar niet zo’n trek in? Dan vallen er zeker al een aantal vloeren af.
  • Wat zijn je leefgewoontes?
    Heb je bijvoorbeeld kinderen die intensief spelen op de vloer? Of ben je maar met z’n tweetjes en is het prima te doen om de vloer netjes en krasvrij te houden?
  • Waar komt de vloer?
    Een vloer in de badkamer is een ander verhaal dan een vloer in de woonkamer.

Het antwoord op deze vragen stelt je als het goed is in staat om een keuze te kunnen maken.

Soorten vloeren

Vloeren zijn er in vele verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan laminaat, gietvloer of keramische binnentegels. Iedere voor vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wat helemaal trending is in 2022 is een pvc vloer. Pvc vloeren zijn een combinatie van steen en pvc, maar kunnen in verschillende looks uitgevoerd worden. Pvc is 100% waterbestendig, geschikt voor vloerverwarming én eenvoudig zelf te leggen. Een ideale oplossing dus!