Vaatwasser

Misschien is dit wel het eerste wat op je lijstje staat. Een vaatwasser. Het gemak om je vieze vaat zo, hup, in de vaatwasser te zetten is iets wat bij veel mensen niet mag ontbreken in de keuken. Er zijn verschillende modellen op de markt. Van een inbouwvaatwasser tot een vrijstaand model of een onderbouwvaatwasser. Als je een vaatwasser kiest, let dan goed op het energieverbruik. Ook qua indeling valt er wat te kiezen. Wil je bijvoorbeeld een bestek la, of vind je een bestekbakje net zo handig?

Koelkast

Ook iets wat sowieso op je lijstje moet; een koelkast. Afhankelijk van je huishouden bepaal je de grootte. Als je 50 liter inhoud per gezinslid aanhoudt, zit je goed. Ga voor een inbouwmodel dat verscholen zit achter een keukenkast of kies juist voor een losstaand model in een toffe kleur. Een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmaker is natuurlijk helemaal het einde šŸ˜‰  

Afzuigkap

Een afzuigkap is misschien niet het meest spannende om te kiezen, maar wel belangrijk! De afvoermogelijkheid is bij een afzuigkap bepalend. Als je gaat voor een afzuigkap met motor, sluit je deze aan op een afvoerpijp naar buiten. Wanneer de keuken is aangesloten op een centraal afzuigsysteem is een kap zonder motor ideaal. Helemaal van nu is een geĆÆntrigeerde afzuigkap in het fornuis.

Oven

Hier is de belangrijkste vraag: hoe intensief gebruik je een oven? Ben je een fanatiek gebruiker? Dan kan je beter gaan voor een heteluchtoven met meerdere niveaus. Gebruik je je oven minder intensief, dan is een combi-oven een efficiĆ«nte keuze qua ruimte. Kookliefhebber? Kijk dan ook eens naar een stoomoven. Ideaal voor groente, rijst of vis! 

Kookplaat

Een van de apparaten die je waarschijnlijk dagelijks gaat gebruiken is een kookplaat. Kijk goed naar aspecten zoals onderhoudsgemak, veiligheid, reactiesnelheid en intensiteit om de juiste keuze te maken!