Van buiten naar binnen

Een andere manier om een zomerse sfeer te creëren, is het naar binnen halen van de tuin. Dit bedoelen we natuurlijk niet letterlijk. Maar kies bijvoorbeeld voor veel gezellige planten en natuurlijke materialen. Vooral wanneer je gaat voor tropische planten, zoals bijvoorbeeld en grappige cactus of verschillende vetplantjes, haal je de zomer in eenvoudig in huis. Nog een voordeel daarvan is dat je deze planten vaak weinig water hoeft te geven. Wanneer je natuurlijke materialen in het interieur wilt verwerken kun je het beste kiezen voor hout of bamboe. Dit is meteen erg sfeervol en deze materialen passen bij vrijwel iedere interieurstijl.

Zomer, boeket, zon, meivakantie, Wonen in de Regio

Haal het licht in huis

De zomer staat ook bekend als een lichte periode. Donkere kleuren absorberen licht, waardoor het licht niet wordt weerkaatst en wij het dus niet kunnen waarnemen. Deze kleuren moeten dan ook echt vermeden worden. Bovendien is natuurlijk licht ook goed voor ons als mens, we kunnen ons er beter door consenteren en we worden er energiek en fris van. Gooi die gordijnen dan ook wagenwijd open en laat het licht binnen. Hier hoef je vrij weinig voor te doen, maar het scheelt al een hele hoop!

Met deze tips haal je dus eenvoudig de zomer in huis en kun je rustig uitkijken naar jouw fijne vakantie, die later in 2023 pas zal plaatsvinden…