Of het nu zomer of winter is, we zijn altijd op zoek naar een huiselijke sfeer. Gezelligheid mag niet ontbreken in huis. Een gezellig interieur is uitnodigend voor jezelf en voor je gasten. Het geeft j het gevoel van écht thuiskomen. Mis jij nog die gezellige, huiselijke sfeer? In dit artikel geeft Sfeervol Wonen, een woonwinkel gevestigd in Veldhoven, een aantal tips!

Mix & match

Het is bijna onmogelijk om een huiselijke sfeer te creëren als er geen gebruik wordt gemaakt van verschillende texturen en tinten. Ga voor een mix van zachte en harde materialen. Met zachte materialen bedoelen we kussens, plaids en vloerkleden. Het gebruik van zachte materialen zorgt voor een sfeervol geheel. Wanneer deze materialen gemixt worden met bijvoorbeeld hout of beton krijg je een mooi contrast.

Warme kleuren

Kleurgebruik is van groot belang om een huiselijke sfeer te creëren. Je kan zeker voor een neutrale basis gaan, maar warme kleuren mogen eigenlijk niet ontbreken. Je hoeft niet meteen voor blauw of groen te gaan, maar start met beige of oranje. Maak een mooie mix en stijl je interieur af met accessoires.

Hoogtes

Werk met verschillende hoogtes. Hiermee bedoelen we accessoires van verschillende groottes. Heb jij een mooie grote kandelaar? Combineer deze dan met kleinere accessoires zoals theelichthouders of beeldjes. Op deze manier creëer je diepte en kun je meerdere accessoires samenvoegen tot één geheel.

Zithoekjes

Wanneer je thuis bent, wil je het liefste lekker kunnen relaxen. Iedere dag op dezelfde bank ploffen kan dan saai worden. Creëer daarom verschillende zithoekjes in huis. Dit zorgt niet alleen voor een huiselijke sfeer, maar maakt het ook een stuk gezelliger. Vind jij het lastig om zelf een warme sfeer aan te brengen in jouw interieur? Neem dan eens een kijkje in de winkel van Sfeervol Wonen. Hier hebben ze verschillende voorbeeldkamers en hoeken gecreëerd. Daarnaast kun je een van de medewerkers altijd vragen om even mee te kijken. Service staat op nummer één bij Sfeervol Wonen!