Laat je inspireren 

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of vind je het lastig om zelf een vakantiesfeer te creëren? Laat je dan inspireren door jouw favoriete vakantiebestemming. Ga na welke stijlen, materialen, kleuren en accessoires kenmerkend zijn voor dit land, er is altijd wel een manier om dit op mooie wijze na te bootsen. Maar misschien ben je wel in een prachtig hotel geweest of op een prachtige glamping of camping. Ook hier zou je je weer door kunnen laten inspireren. Ook zou je gewoon online kunnen zoeken op bijvoorbeeld, villatent.nl, om ideeën op te doen. Breng alles wat je hebt gevonden samen in een moodboard, dat je kunt gebruiken als richtlijn voor de make-over. 

Haal herinneringen op 

Een andere manier om het vakantiegevoel in huis te halen is door de souvenirs en vakantiefoto’s een mooi plekje te geven binnen het interieur. Je hebt er vast een hoop verzamelt en op deze manier voorkom je dat de souvenirs ergens achter in een hoekje blijven liggen. Door ze zichtbaar in beeld te zetten komen alle fijne herinneringen weer naar boven, net zoals dat échte vakantiegevoel.

Prikkel verschillende zintuigen  

Maar ook geuren kunnen ervoor zorgen dat je je in de vakantiesferen waant. Denk aan verse kruiden, wierook of de geur van de zee. Misschien roepen deze geuren ook herinneringen op of doet het je denken aan een bestemming waar je graag nog heen zou willen gaan. Laat deze geuren dan ook terugkomen in je huis, zo worden nog meer zintuigen geprikkeld. Je waant je nu volledig in zomerse sferen!  

Vergeet de tuin niet 

Tijdens de zomermaanden breng je, waarschijnlijk, veel tijd door in de buitenlucht. Daarom willen we je als laatste tip meegeven dat je jouw tuin of balkon ook zeker niet mag overslaan als je gaat beginnen aan een make-over. Kies voor planten met kleurrijke bloemen of ga bijvoorbeeld voor een palmboom. Misschien heb je de mogelijkheid om een houten terras of vlonder te creëren. Kortom, niets is te gek als het om een heerlijk thuis en vakantiesferen gaat!