Op ons platform geven we vaak tips over het kopen van een huis. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je huis te verkopen. Door de stijgende huizenprijzen horen we vaak dat dit dé tijd is om je huis te koop te zetten. Wil jij zelf je woning verkopen, maar weet je niet wat de juiste strategie is? Bart uw Makelaar, een full-service makelaar uit Tilburg, vertelt je de ins en outs van de huidige woningmarkt.

Zoek eerst naar een nieuwe woning

De juiste strategie om je huis te verkopen is lastig te bepalen. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is eigenlijk of je al een nieuwe woning hebt. Voorheen werd er altijd gezegd verkoop eerst je eigen woning en koop dan pas een nieuwe woning. Tegenwoordig wordt aangeraden om eerst een leuke nieuwe woning te vinden, en pas daarna je eigen woning te verkopen. Door de krappe woningmarkt zal anders jouw woning al weg zijn voordat jij een nieuwe woning hebt. Hierbij kun je kiezen voor een Overbruggingshypotheek. Deze hypotheek schiet de overwaarde van je oude woning voor om de nieuwe woning te financieren. Zodra je oude huis verkocht is en wordt overgedragen, los je de Overbruggingshypotheek volledig af.

Styling

Mensen zeggen tegenwoordig vaak dat je alles kunt verkopen. Dit klopt, elke woning wordt ook verkocht, maar de presentatie telt ook zeker mee. Als jij jouw woning goed presenteert, loopt dit altijd lekkerder door dan wanneer je er weinig aandacht aan besteedt. Zorg er daarom voor dat de woning fris en opgeruimd is. Een koper gaat vaak af op de eerste indruk. Als de koper de indruk krijgt dat de verkoper veel aandacht aan de woning besteedt, is hij vaak bereid om net iets meer te betalen. Zeker in deze tijd, waar je vaak toch al een overwaarde krijgt op de woning, is dit extra interessant. Wil jij zelf je woning verkopen? Zorg er dan voor dat je de puntjes nog even op de i zet.