Woontrends 2022, Wabi Sabi, Nineties

Woontrends 2022: Wabi Sabi

Een van de woztrends die we dit jaar veel gaan zien is Wabi Sabi, wat in het Japans; ‘leven in de natuur’ betekent. Deze trend is goed te vergelijken met de Japandi trend die we afgelopen jaar al veel gespot hebben, alleen is dit in tegenstelling tot Wabi Sabi geen levensstijl. Bij Wabi Sabi komt stilte, rust en eenvoud samen. Deze elementen zijn in dit interieur verwerkt, maar ze zijn ook los te herkennen als trend. Denk dan aan duurzaam materiaal, organische vormen en natuurlijke elementen. Dit kan jij ook zelf toepassen door te kiezen voor planten, ronde vormen en het gebruik van materialen zoals hout.

Woontrends 2022, Wabi Sabi, Nineties

De kleurtrends

De kleurtrends van 2022 kunnen ook zeker niet ontbreken. Zoals je als interieurjunkie wel weet brengen Flexa en Histor ieder jaar, ‘de kleur van het jaar’ uit. En dit jaar is dat bij Histor de kleur Olive Spring geworden en bij Flexa de kleur Bright Skies. Een groene en blauwe kleur die wat afgezwakt zijn door ze lichter te maken.

Ikzelf zou de natuurtinten omschrijven als kleurentrend van 2022. Naast de eerdergenoemde blauwe en groene kleur, die ook zeker in dit rijtje passen, zullen we ook veel neutrale tinten zoals grijs, bruin en beige gaan zien.