Waarom kiezen voor jaloezieën in huis?

Als je voldoende licht in huis wilt, maar ook genoeg privacy dan zijn jaloezieën een goede uitkomst. Je doet de jaloezieën zo ver open als je wilt en dicht als je ’s avonds wat minder inkijk wilt. Ook zijn jaloezieën erg betaalbaar. Fijn voor als je een lager budget hebt, maar wel een luxe uitstraling wilt in huis. Met houten jaloezieën zorg je bijvoorbeeld voor een gezellige en warme sfeer in huis, zeker als je ze combineert met een mooie kleur overgordijnen. Daarnaast zijn jaloezieën heel makkelijk schoon te maken. Even met een plumeau langs elke jaloezie, en ze zijn weer stofvrij.

Elektrische aluminium jaloezieën 

De klassieke jaloezieën ken je vast wel: deze bedien je met een handig touwtje aan de zijkant. Tegenwoordig zijn er veel meer soorten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan elektrische aluminium jaloezieën. Deze jaloezieën zijn elektrisch en bedien je met een afstandbediening. Ook kun je kiezen om dit via een app te doen op je telefoon. Naast dat de bediening handig is, zijn aluminium jaloezieën ook extra goed als binnenzonwering. Aluminium is namelijk warmtewerend, maar tegelijkertijd houdt tijdens de koude dagen de warmte vast. Qua isolatie is dat dus ook een voordeel. Verder gaan aluminium jaloezieën lang mee en zijn ze gemakkelijker schoon te maken dan houten jaloezieën. Je hebt er simpelweg minder onthoud aan. Daardoor zijn ze ideaal voor in de badkamer, keuken en andere vochtige ruimtes. Aluminium kan namelijk goed tegen vocht.  

Houten jaloezieë 

Ook houten jaloezieën zijn populair. Bij Poweredblinds kun je kiezen uit verschillende kleuren, waardoor je altijd jaloezieën vindt die bij jouw interieur passen. Bij een minimalistisch interieur zijn witte jaloezieën bijvoorbeeld een goed idee, maar je kunt ook kiezen voor off-white of grijs. Houten jaloezieën geven een chic uitstraling aan je huis en houden de warmte, net als elektrische aluminium jaloezieën, goed vast. Bij Poweredblinds wordt daarnaast rekening gehouden met het milieu. Veel soorten jaloezieën zijn van FSC-hout gemaakt of van gerecyclede materialen. Zo kun je met een gerust hart je jaloezieën bedienen. Overigens kun je ook bij houten jaloezieën kiezen wat voor bediening je wilt – wandbediening, het klassieke touwtje of via een app of afstandsbediening.