Funda is meer dan alleen stiekem bij mensen binnen kijken en dromen over dure woningen waarvan je er nooit zal gaan kunnen wonen. Bijna iedereen die in Nederland opzoek is naar een huis komt tijdens zijn zoektocht terecht op de site Funda. Het is zelfs zo dat vrijwel alle woningzoekende beginnen op deze site. Dat is natuurlijk ook het makkelijkst, want bijna het hele woningaanbod van Nederland is op Funda te vinden. Als er zoveel woningzoekende, en stiekeme kijkers, op de site zitten dan wil je als huisverkoper ook dat jouw woning op de site wordt gepresenteerd. Het is dus niet alleen een interessant platform voor huizenkopers, maar ook voor verkopers.

Het verzamelplatform

Funda is al een flink aantal jaren het verzamelplatform voor consumenten, makelaars en ondernemers. Ieder gebruiken ze de website op hun eigen manier. De consument is opzoek naar een nieuwe woning, de makelaars zetten hun aanbod erop en de ondernemers vinden graag interessante investeringen. Het volledig aanbod van huizen in Nederland komt daardoor op de website terecht en wordt als het ware tentoongesteld. De site zorgt er daardoor voor dat alle betrokkenen op een fijne manier samenkomen.

Hoe werkt de site voor de makelaar?

Stel je voor; een makelaar wil een huis uit Eindhoven online zetten op Funda. Hij betaalt dan advertentiekosten maar krijgt er een groter en inzichtelijker bereik voor terug, dat is dan ook de reden dat hij hiervoor kiest. Vervolgens helpt de website met het zoeken van een geschikte koper. Dit doen ze vanuit hun missie; ze willen bezoekers met projecten in contact brengen, en gebruiken daarvoor data die ze verzamelen. Zo worden interessante leads gecreëerd naar het project. Typen geïnteresseerden, die eerder op een soortgelijk huis zochten, bijvoorbeeld in; Funda Eindhoven, dan is de kans groot dat deze woning bovenaan komt te staan.

Funda voor jou als koper of verkoper

Naast Funda Eindhoven heb je natuurlijk ook Funda Tilburg, Funda Den Bosch en iedere andere stad of dorp in Nederland. Dat is hoe groot het bereik van de website daadwerkelijk is. Daarom is het voor jou als koper of verkoper ook erg interessant om eens een kijkje te nemen op de site, het aanbod is impressive en de kans is dan ook groot dat jouw droomhuis ertussen zit!