Buitenzwembad, opblaas zwembad, inbouw zwembad, Wonen in de Regio

Soorten zwembaden

Laten we allereerst de verschillende mogelijkheden wat betreft buitenzwembaden eens op een rijtje zetten om te kijken wat er het beste bij jouw tuin past.

  • Opblaaszwembad
  • Opzet zwembad
  • Opbouw zwembad
  • Inbouw zwembad

We lichten de verschillende mogelijkheden hieronder graag verder toe.

Opblaaszwembad

Voor diegene die graag in een mum van tijd in het water willen liggen, is een opblaas zwembad een must. Naast zijn eenvoudige installatie zijn de zachte randen ideaal om risico op vallen en stoten te voorkomen. Handig voor de kleintjes die graag zo snel mogelijk in het water willen afkoelen en spelen…😉 Snel opblazen en genieten maar!  

Opzet zwembad

Toe aan een wat dieper zwembad, maar zonder al te veel inspanning? Dan is een opzet zwembad een goede keuze. Opzet zwembaden worden ondersteund met stevige metalen frames, waardoor ze goed tegen een stootje kunnen. Dit betekent dat je zonder zorgen het water in kan plonsen, want laten we eerlijk zijn, wie kan de verleiding van een bommetje weerstaan?   

Opbouw zwembad

Meer opzoek naar een permanente oplossing? Kies dan voor een opbouw of inbouw zwembad. Een opbouw zwembad is net wat luxer en meer permanent dan een opzet zwembad, en gaat gepaard met minder ingewikkelde bouwplannen zoals bij een inbouw zwembad.  

Inbouw zwembad

Heb je meer tijd, ruimte en budget, dan kun je kiezen voor een inbouw zwembad. In tegenstelling tot de overige soorten zwembaden wordt een inbouw zwembad gedeeltelijk of volledig in de grond geplaatst. Dit strakke ontwerp kost daardoor de enige inspanning, maar dit type zwembad is een lust voor het oog. Waar je lang van kunt genieten.  

Ondergrond

Waar dien je rekening mee te houden als je een zwembad gaat plaatsen? Misschien niet meteen de eerste gedachte, maar zeker heel belangrijk is de ondergrond. Verwijder stenen en scherpe voorwerken om lekkages te voorkomen. Ga je voor opbouw of inbouw zwembad, egaliseer dan eerst de ondergrond voor de plaatsing hiervan. Zo voorkom je een schuine vloer, tenzij je natuurlijk bewust diepteverschillen wil creëren… 😉 

Mocht je kiezen voor een inbouw zwembad check dan eerst goed of de ondergrond hier wel geschikt voor is. Het kan namelijk zo zijn dat het grondwater in jouw tuin te hoog staat, dit moet 30 cm onder de betonlaag liggen. Mocht de grondwaterstand hoger liggen, zou dit kunnen zorgen voor verzakkingen van het zwembad. Mocht je jezelf nu afvragen of het aanleggen van een zwembad nu niet meer mogelijk is is het antwoord hierop nee. Mocht de stand te hoog liggen kan je altijd een specialist inschakelen die het probleem voor je op kan lossen en jij toch kan genieten van een heerlijk zwembad! 

Buitenzwembad, opblaas zwembad, inbouw zwembad, Wonen in de Regio

Onderhoud

Het onderhoud van je zwembad is essentieel, maar hoe onderhoud je je zwembad goed? Hiervoor hebben we een paar tips op een rijtje gezet.

  • Skimmer: deze handige gadget zuigt bladeren, insecten en ander drijvend vuil weg.
  • Waterbestendige Henry: voor het stofzuigen van je zwembadbodem. Zwembad stofzuiger Aqua Henry for the rescue!
  • Afdekzuil: dek het zwembad af op momenten dat je hem niet gebruikt. Ook handig om de temperatuur van het water op peil te houden tijdens warme zomerdagen. 

Ideale zwembadtemperatuur

Nu vraag je je vast af: wat is nou de perfecte temperatuur voor je buitenzwembad? Dat verschilt natuurlijk per persoon, maar over het algemeen ligt de ideale zwembadtemperatuur tussen de 26 en 28 graden Celsius. Zo wordt een duik wel erg verleidelijk, maar we zeiden nog zo: geen bommetje! 😉

Meer tuininspiratie opdoen? Neem snel een kijkje op onze website of op onze socials.