1. Sneller én meer kans op een woning

Zoals bekend, zijn betaalbare huurwoningen in het middensegment enorm schaars. En als je al een woning vindt die aan je wensen voldoet, dan kun je ervan uitgaan dat je mogelijk niet de enige geïnteresseerde bent! Hierdoor is de kans groot dat je de woning misloopt. Een aanhuurmakelaar kan daar meestal verandering in brengen. Mede door een uitgebreid netwerk (van collega-makelaars en verhuurders), krijgen zij meer voor elkaar. Maar ook hebben zij zicht op huurwoningen die nog niet op de markt zijn aangeboden. Desgevraagd bevestigde Inter Immo, een ervaren verhuurmakelaar, deze werkwijze ook. Veel huizen komen niet direct op de website omdat er snel een geschikte huurder kan worden gekoppeld die zich al heeft gemeld bij de aanhuurmakelaar. Kortom, een aanhuurmakelaar geeft jou de kans om als eerste potentiële huurder te reageren op een woning én deze te bezichtigen.

2. Inhoudelijke kennis zorgt voor kwaliteit

Een aanhuurmakelaar met kennis en ervaring kent de markt, stad en woningtypes door en door. Zij vinden niet alleen jouw droomwoning, maar zorgen er ook voor dat je niet te veel betaalt. Zij onderhandelen namens jou, als dat nodig wordt geacht. Ook kunnen ze uitvogelen of de prijs die wordt gevraagd volgens de wet- en regelgeving klopt, op basis van puntentelling. Zo voorkom je dat je te veel betaalt. Tevens zit de meerwaarde van een aanhuurmakelaar in het opstellen van een waterdichte huurovereenkomst. Zodat jij als huurder volledig beschermd bent. Denk hierbij aan regels rondom schade, borg, opzegtermijn en meer.

3. Goede hulp en begeleiding

De rol van een aanhuurmakelaar is om voor jou de juiste match te vinden. Zij zoeken naar een woning, en gaan met jou mee naar bezichtigingen. Met hun oog voor detail door de kennis die ze meedragen, zien ze vaak zaken die echte kenners alleen opvalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verborgen gebreken in de woning, waar zij over in gesprek kunnen met de verhuurder/verhuurmakelaar. Ook controleren van papierwerk hoort bij hun rol. Je wilt uiteraard niet dat je in de handen van amateuristische verhuurders valt. En die zitten er genoeg tussen. Een aanhuurmakelaar behoedt jou van zaken waar jij mogelijk zelf niet aan hebt gedacht.

4. Volledige ontzorging van A tot Z

Tot slot is volledige ontzorging een belangrijk voordeel om voor een aanhuurmakelaar te kiezen. De makelaar regelt de zoektocht, plant de bezichtigingen, zorgt voor een betrouwbaar huurcontract én blijft jouw vraagbaak. Mocht er onverhoopt iets zijn, dan kun je altijd bij hen terecht. De aanhuurmakelaar behartigt namelijk jouw belangen. Een fijne bijkomstigheid is dat zij vaak, mits de wens er is, ook jouw nutsvoorzieningen overzetten. Zij zorgen voor een goed en snel huurproces.