We adoreren de bohemian stijl: een levenswijze waarin je als mens de ultieme vrijheid hebt en leeft in het ‘nu’. Je bent niet aan regels gebonden en je leeft lekker met de dag; morgen is morgen pas! Deze visie vertaalt zich naar een bohemien interieurstijl waarbij juist vreemde en niet voor de hand liggende kleurencombinaties enorm goed tot hun recht komen. Een ander belangrijk aspect binnen de bohemien stijl is het maken van pure, zuivere en intense keuzes. Concreet: een antieke servieskast van je oma pimpen, een vintage bank nieuw leven in blazen met kleden en kussens en vooral werken met natuurlijke materialen. We horen je denken: ja leuk, maar hoe dan? Wij hebben adviezen voor je waarmee je meteen aan de slag kan!

Back to earth

Een klassiek bohemian interieur heeft vaak als basis een lichte kleurstelling, zodat er ‘ruimte’ is voor kleur. Typisch bohemien meubilair heeft altijd een nauwe band met de natuur. Haal dus rotan stoelen, kasten en bedframes in huis! Veel planten geven vaak de juiste vibe tot een vrij leven, pure ontspanning en het coming back to earth. De derde stap van het realiseren van een bohemien interieur is de aankleding van kussens, kleden en poefs. Kijk hiervoor eens bij de collectie van Poufs&Pillows. Zij maken – zoals de naam al doet vermoeden – poefs en kussens die zowel qua uiterlijk als herkomst perfect passen binnen de bohemien stroming! Zij werken enkel en alleen met natuurlijke materialen; niks is synthetisch. Love for nature dus.

Niet matchen

Het belangrijkste van het combineren van accessoires voor een bohemian interieur is vooral niet willen matchen! Dat klinkt gek, maar een bohemien interieur moet juist vrij en gek aanvoelen. Dus wees niet bang om een ‘bij elkaar geraapt zooitje’ te creëren in je woonkamer. Ga gewoon los en check even de balans van het geheel als je klaar bent. Dus: grijp in de woonwinkels of in je online mandje alles bij elkaar wat kleurrijk is en jij mooi vindt. En het mooie van deze stijl is dat er altijd plek is voor antieke, vintage items, dus ga ook lekker rommelen bij de plaatselijke kringloop. Duurzaam en fijn voor je portemonnee!

De juiste vibe

De juiste toon zit hem in de details. Het gedetailleerde borduurwerk van typische bohemian vloerkleden, kussens en poefs zijn daarom heel karakteriserend. En als je mooie producten in huis hebt, is dat all you need. Aan een authentiek product hangt een prijskaartje, maar het mooie ervan is dat we het hebben over items waarmee je eindeloos kan combineren en je laat ook nog eens een goede CO2-footprint ermee achter. Beter voor jouw huis, beter voor de wereld. Onze favorieten zijn de leren poefs van Poufs&Pillows: een sterke cognackleur met vrolijke stiksels. Je kan hem eenvoudig combineren met hun toffe Marokkaanse kussens die stuk voor stuk handgemaakt en dus uniek zijn!