Wanneer je een vloer kiest voor je woning, hoop je dat je hier voor een lange tijd mee vooruit kunt. Helaas zit een ongelukje in een klein hoekje. Zo kan het voorkomen dat er scheuren ontstaan of dat de kleur na enige tijd vervaagd. Vaak kiezen mensen dan meteen voor een nieuwe vloer, omdat ze denken dat de huidige vloer niet meer te repareren is. De Vloeren Dokters, gespecialiseerd in het opknappen van vloeren, vertelt je graag meer over vloer reparatie en hoe zij dit aanpakken.

Krassen of beschadigingen

Er zijn verschillende soorten schade die kunnen ontstaan aan een vloer. In dit artikel nemen we je mee in de meest voorkomende soorten. Allereerst kan de toplaag van je vloer beschadigen. Dit is iets wat voornamelijk voorkomt bij de welbekende giet- en betonvloeren. Er kunnen krassen, aderen of beschadigingen ontstaan. Dit komt vaak door het schuiven van stoelen, vocht optrekking onder de vloer of als er iets is geknoeid. Daarnaast heeft dit ook met de ouderdom van de vloer te maken. Je kunt dan kiezen voor vloer reparatie. Hiervoor wordt vaak een topcoat repair ingezet. De vloer wordt opgeschuurd en de oneffenheden worden opgevuld. Daarnaast is het zelfs mogelijk om meteen te kiezen voor een nieuwe kleur.

Oorspronkelijke kleur

Het kan dat je vloer na lange tijd licht gaat verkleuren. Dit kan te maken hebben met het type vloer, maar kan ook voorkomen door bijvoorbeeld waterschade. Er kunnen vlekken ontstaan of er kan een scherpe tekening in de vloer zitten. In dit geval kun je kiezen voor een color repair. Na een diagnose wordt de vloer bijgewerkt. Dit kan soms met een airbrush, maar vaak gaat het hier om echt handwerk. Daarnaast wordt de glansgraad van de vloer zo goed mogelijk hersteld zodat de reparatie nauwelijks te zien is. Zo wordt een vloer reparatie wel heel aantrekkelijk!

Zeg maar dag tegen die scheuren

Heb jij een betonvloer of een gietvloer en is hier een diepe scheur in ontstaan? Dan wil je dit graag zo snel mogelijk aanpakken. De scheur is vaak een doorn in het oog en valt goed op. In dit geval kun je kiezen voor crack repair. Hierbij worden diepe scheuren of oppervlakkige krassen hersteld. Vraag hierbij altijd om goed advies, want soms is het herstellen van de vloer niet de beste optie.

Kleine vlekken

Tot slot komen kleine beschadigingen of oneffenheden nogal eens voor bij gietvloeren, dit is bijna niet te voorkomen. Hiervoor is spot repair de beste oplossing. De vlekken worden weggewerkt of gevuld en de vloer ziet er weer als nieuw uit. Denk jij er nu nog steeds over na om je vloer te vernieuwen of kies je toch voor een vloer reparatie? Dit is niet alleen een goedkopere oplossing, maar het is ook nog eens duurzaam. Helemaal van deze tijd dus!