Houten vloer

Iets wat we erg vaak voorbij zien komen is een houten vloer. Door de vele kleuren en toepassingen kun je kiezen uit een enorm aanbod van houten vloeren. Een licht houten vloer staat bijvoorbeeld erg goed bij een Scandinavisch interieur en een donker houten vloer zorgt vaak voor een wat meer klassieke uitstraling. Daarnaast is een houten vloer vrij eenvoudig te onderhouden en gaan ze super lang mee.

Houten meubels

Houten meubels passen bij ieder interieur. Ook als je hier voor kiest kun je opnieuw kiezen uit een groot en gevarieerd aanbod van houten meubels. Wil je een massief houten meubelstuk? Of vind je een combinatie tussen hout en metaal juist mooi? Er is altijd wel een meubelstuk te vinden dat past bij jouw persoonlijke smaak en inrichting. Mocht je zelf nu heel creatief zijn, dan kun je er altijd nog voor kiezen om zelf meubels te maken. Ook voor DIY projecten is hout dus het perfecte materiaal, je kunt er alle kanten mee op!

Houten wand

Iets wat je niet zo vaak ziet, maar wat weldegelijk stijlvol kan zijn is een houten muur. Door hout op de muur te plaatsen trek je direct alle aandacht naar de wand toe en maak je het interieur meteen een stuk spannender. Het is heel eenvoudig om je muur te bedekken met hout. Je zou bijvoorbeeld OSB platen kunnen gebruiken. Deze zijn makkelijk te monteren en je creëert meteen een bijzonder effect doordat de platen bestaan uit samengeperste houtsnippers.

Veelzijdigheid

Hout is dus op erg veel manieren toe te passen in het interieur. De veelzijdigheid van hout maakt het dan ook het perfecte materiaal om mee te experimenteren. Wil je voorzichtig beginnen, kies dan eerst voor houten accessoires en bouw het zo uit naar bijvoorbeeld een houten wand. Op deze manier ontdek je wat jouw voorkeur heeft en wat past bij jouw interieur!