Fotografie: @thuizop5

Industriële interieur stijl

Stoer, robuust, grof, hout en metaal, dat zijn de woorden die een industrieel interieur het beste omschrijven. Een industrieel interieur heeft vaak een ruig karakter, dit zie je terug in het gebruik van stoere materialen maar ook ‘echte’ materialen worden veel gebruikt. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan hout, metaal, staal of beton. Daarnaast bestaat deze stijl uit twee varianten. Zo is er een donkere variant met robuuste materialen, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van donkere kleuren zoals, zwart, grijs en bruin. En je hebt de lichte variant. Deze oogt wat strakker en er wordt vaak meer gebruik gemaakt van lichte kleuren zoals wit.

Fotografie: @_interiorbynik

Scandinavisch wonen

Een van de populairste interieur stijlen op dit moment is de Scandinavische stijl. In deze interieur stijl wordt er vooral gebruik gemaakt van lichte kleuren, wit heeft hierin de leiding. De combinatie tussen wit en zwart komt vaak terug. Hier en daar worden felle pastel kleuren toegevoegd om zo een spannend contrast te creëren. Ook staat deze stijl bekend om het gebruik van natuurlijke materialen zoals licht hout, vilt en linnen. Niet alleen kleur en materiaal spelen een belangrijke rol in deze stijl, ook patronen en vormen worden veel gebruikt. Deze patronen zie je terugkomen in het behang of in de accessoires zoals in de kussens op de bank.

Fotografie: @pakhuis.wonen

Landelijk interieur

Deze interieur stijl is ook nog steeds populair, het landelijke interieur. Deze stijl wordt vaak omschreven als warm, knus, gezellig en rustig. De kenmerkende kleuren van een landelijk interieur zijn vooral wit, beige en natuurlijke tinten. Een materiaal dat vaak centraal staat in dit interieur is hout. Daarnaast mogen de meubels in een landelijk interieur groot, grof en robuust zijn. Een grote bank past hier dus perfect bij. Daarentegen past een gladde afwerking niet in deze interieur stijl.