De keuken

Tijdens het koken van de heerlijkste gerechten is het van belang dat je goed kunt zien wat je doet. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk in je vingers snijden. Om dit te voorkomen kun je er het beste voor zorgen dat het werkblad goed verlicht is. Kies er bijvoorbeeld voor om verlichting in het werkblad te verwerken of hang richtbare spotjes aan het plafond. Zo heb je in iedere situatie altijd de gewenste hoeveelheid licht.

De eetkamer

In de eetkamer wil je sfeervol kunnen dineren, maar je wil ook fijn aan de tafel kunnen werken. Daarom is het slim om voor een luxe hanglamp te kiezen, welke je kunt dimmen. Hierdoor kun je de ruimte eenvoudig gezellig maken en zie je in andere situaties ook nog steeds wat je aan het doen hebt. Dit kan één hanglamp zijn, maar het kan ook een lichtbundel zijn van meerdere hanglampen. Hang deze lamp 80 centimeter boven het tafelblad, zodat je niet verblind wordt door het licht.

De woonkamer

De eetkamer wordt al op verschillende manieren gebruikt, maar dat is natuurlijk al helemaal zo in de woonkamer. Het is daarom slim om sfeerverlichting als basis te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor dimbare spots, een leuke tafellamp of misschien zelfs een wandlamp. Daarnaast is het ook fijn om deze ruimte functionele verlichting te hebben. Hiervoor is een staande lamp perfect. Wanneer je een fijn hoekje in de woonkamer creëert, kun je met een staande lamp precies die plek verlichten zodat je er bijvoorbeeld heerlijk kunt gaan zitten lezen.

De badkamer

In de badkamer kun je het beste gaan voor een luxe lamp van glas die helder of fris licht geeft. Ook is het nooit verkeerd om verlichting rondom de spiegel te plaatsen. Hierdoor vallen er geen schaduwen in je gezicht en weet je precies wat je aan het doen bent. Omdat de badkamer een vochtige plek is het slim om voor lampen met een hoge IP-waarde te kiezen. Elektriciteit en water gaan niet zo goed samen en zorgt voor extra veiligheid.