Keuken upgrade, zwarte keuken, nieuwe keuken, wonen in de regio

Keuken upgraden deel 1

Twee jaar later, in 2018, wilden wij toch de keuken meer moderniseren. Met een niet al te groot budget werd de eerste keuken upgrade een feit. Aangezien de man des huizes aardig goed kan klussen, was ook dit een leuk project om aan te werken. De bovenkasten gingen eraf en werden vervangen door de Metod keukenkasten van Ikea. De ouderwetse afzuigkap maakte plaats voor een strak RVS model, de handgrepen werden vervangen, de tegeltjes gingen van donkergrijs naar wit en er kwam een prachtige koof met verlichting. Nu kon de keuken er weer jaren tegenaan… Dachten we…

De keuken na de eerste upgrade

Keuken upgraden deel 2

Door het thuiswerken en meer thuis zijn, kwam de moderne keuken toch weer ter sprake dit jaar. Ik wilde graag meer eenheid, wij hebben namelijk een open keuken. Zwarte accenten vind ik prachtig en wilde daarom ook graag een zwarte keuken. In verband met andere grote projecten zat een nieuwe keuken er qua budget niet in, wat waren dan de mogelijkheden? Ik heb gekeken naar het laten wrappen van de keuken, het zelf schilderen, of nieuwe deurfrontjes bestellen. Gekozen voor het laatste. Hiermee blijft het geraamte staan, die heb ik wel zwart geschilderd met Flexa Mooi Makkelijk Keukenkasten. De nieuwe bestelde deurfrontjes zijn zwart en greeploos, een totaal andere en nieuwe look heb ik hiermee gecreëerd. Het keukenblad is gebleven, dit is een blad van natuursteen en springt er heel mooi uit met de zwarte keuken en nieuwe zwarte keukenkraan. Tevens is de koof weggehaald en de bovenkasten zijn eraf. Hier zijn mooie eikenhouten planken voor in plaats gekomen. De tegeltjes zijn eraf gehaald en de muren glad gestuct. Ook is de RVS afzuigkap wederom vervangen, nu voor een zwarte vlakscherm editie met recirculatie. Hierbij hoeft er geen slang naar buiten via een koof.

Alles naar wens

Heel erg tevreden kan ik terugkijken naar vooral de laatste upgrade. Alles is naar wens en wij genieten intens van onze open- en leefkeuken! Met een aantal aanpassingen hebben wij, zonder de hoofdprijs te betalen, een hele nieuwe, zwarte keuken. Weliswaar in 2 stappen, maar hey, niet alles lukt altijd in één keer toch? Wil jij nu ook een keuken upgrade geven aan jouw interieur, groot of klein, kijk wat de mogelijkheden zijn! Ik zeg “doen” en alvast heel veel succes! Je kan mijn interieur upgrades volgen op Wonen in de Regio en op mijn Instagram account, wie weet zit er nuttige informatie tussen voor jou!