Aangebouwde serre

Afgelopen maand kwam ik dan dat huisje tegen. Met een aangebouwde serre, open keuken en openslaande deuren naar de tuin. Na een bod uitgebracht te hebben volgde een spannend weekend waar ik heel Pinterest heb leeg getrokken. Want zo gaat dat dan. In je hoofd sta je alles alweer opnieuw in te richten. Ondanks dat mijn aandelen in Pinterest gedaald zijn tot een triest dieptepunt geloof ik nog steeds in deze app. Voor superveel handige en leuke interieur inspiratie, Pinterest it is. (@lillyvalentine11.) Zoals het soms kan gaan werd ik helaas teleurgesteld en overboden met het huis. Maar goed, het is ook een gekke tijd waar we inzitten en ik ga voorlopig gewoon verder met mijn binnenhuis tuintje.

DIY, Open Keuken, Plantenbak, Wonen in de Regio

Vintage

Het weekend erop pakte ik mijn kringloop marathon weer op en begon ik in de kringloop aan het Stuyvenzandplein in Den Haag. Daar kwam ik hem weer tegen, die grote vintage koffer die al enige tijd om mijn aandacht vroeg en erg geschikt is voor een DIY project. ‘Mijn schema is nogal druk geweest,’ zei ik. ‘Nog steeds, maar nu ga ik toch wat tijd voor je maken.’Vol overtuiging nam ik de koffer in mijn armen mee naar de kassa. Met een budget voor dit project in gedachten probeerde ik er dan toch nog een ‘mooi’ prijsje van te maken. ‘Ik sta toch niet op de markt, ik probeer een bedrijf te runnen’, zei de dame. Oké, op dat moment realiseerde ik mij: Lilly, inflatie alles. Dit is niet handig, kwispelend in je Spaanse designer jurkje. (Wel vintage. Uit Paris.) Toen er een stilte viel keek ze mij toch nog vriendelijk aan en haalde wat van de prijs af.

DIY, Open Keuken, Plantenbak, Wonen in de Regio

Say what?

Lilly, waarom kan het ook nooit eens gewoon en normaal met jou? Zou een boze ex gezegd hebben en komt dan weer even naar boven. Ik draai mijn ogen weg met volle zelfacceptatie. Stoel. Poten. Nodig. Ik ga ze halen. Weer terug naar boven vertel ik de dame van de kringloop dat ik eigenlijk alleen de pootjes nodig heb voor mijn DIY project. Ik krijg het gevoel dat zij wel in mijn hoofd kan kijken en snapt wat ik bedoel. Tot mijn verbazing zegt ze: ‘Dan gaan we die poten er toch gewoon afhalen’.. Say what? ‘Achter heb ik nog wel wat handige mannen.’ Met een geslaagde zoektocht naar meubelpootjes bij de Kringloop in de Torrenstraat, in Den haag, kan ik die zondag een plantenbak maken van de oude koffer.

Krijgen mijn groene vriendjes toch nog een tuintje.