Blauw, blauw interieur, slaapkamer, Wonen in de Regio
Fotografie: @houseofcj | @landlevenjudith

Blauwe muur

Doen! Blauw is niet alleen een kleur met een aangename sfeer, maar ook een grote trend op dit moment. Je kan de kleur in veel verschillende elementen terug laten komen en ook in verschillende tinten; helderblauw, donkerblauw, azuurblauw, lavendelblauw, en nog veel meer. Voor een tijdloos interieur kan je deze kleur het beste combineren met wat rustigere kleuren. Denk hierbij aan: zwart, wit, grijs of een mooie zand kleur. Maar je kan ook helemaal uitpakken en het combineren met geel, oranje, rood of goud. Ga je voor blauw in combinatie met bijvoorbeeld gouden details, dan creëer je een luxe en elegante sfeer in jouw huis. Je krijgt een uniek interieur wat niet snel gaat vervelen. Of kies voor een combinatie van blauw, hout en leer. Hierdoor krijg je een stoer en landelijk interieur, maar toch ook heel rustgevend.

Fotografie: @landlevenjudith | @mgliving34

Waarom is een blauwe muur perfect voor in je slaapkamer? 

Het is bewezen dat blauw de beste kleur is voor een slaapkamer, dit komt omdat deze kleur ons rust geeft. De invloed van kleuren op onze mood en emoties is veel groter dan dat we zouden denken en bewust van zouden zijn. Volgens de traditionele Feng Shui- wijsheid slapen we gemiddeld langer in een blauwe kamer, we rusten er beter in uit en zelfs onze bloeddruk wordt lager en hartslag vertraagt. Naast de voordelen die de kleur blauw op jou zou hebben, wil het oog natuurlijk ook wat. Want hoe combineer je deze trendy kleur nu? Ga voor een volledig blauwe muur of alleen wat accessoires kiezen die passen bij deze trend. Denk bijvoorbeeld eens aan een blauw dekbed. Dit geeft al een prachtig, subtiel effect aan je slaapkamer.

blauwe muur, blauw interieur, interieur inspiratie, binnenkijken, wonen in de regio

Fotografie: @babettevdspoel_living

Blauw in je badkamer 

We weten ondertussen dat blauw een kleur is waardoor je rustig wordt. De badkamer is hierdoor ook een aangewezen plek om bijvoorbeeld een blauwe muur in terug te laten komen. Beeld je eens een pastel blauwe badkamer in… Goals! Of ga voor een hippe, donkerblauwe gebakken tegel in visgraatmotief. Hallo eyecather!

Kies voor lichte blauwtinten als je houdt van de licht en ruimtelijk. Dit matcht ook perfect met aspecten van de Scandinavische stijl. Liever wat stoerder? Denk er dan eens aan om ‘Denim blauw’ (de kleur van de spijkerbroek) terug te laten komen. Deze kleur is goed te combineren met stoere materialen zoals: hout, metaal en kleuren zoals: antraciet, zwart en grijs. Wat spreek jou het meeste aan?