Fotografie header: @wijnhuisje | Fotografie: @doorn.roos

Welke ideeën komen aan bod in deze blog?

Laat je inspireren door onze ideeën en tips voor het inrichten van jouw toilet:

  • Idee #1: grote tegels voor een optisch groter resultaat
  • Idee #2: tegels met patroon om de hoogte van de ruimte te benadrukken
  • Idee #3: kies één basis kleur
  • Idee #4: zwart voor een chique, luxe uitstraling
  • Idee #5: warme verlichting voor een sfeervolle ruimte
  • Idee #6: plaats geurkaarsen
  • Idee #7: een spiegel boven de wastafel
  • Idee #8: extra aankleding zoals schilderijen
  • Idee #9: een wastafel die past bij je toilet
  • Idee #10: slimme toilet accessoires zoals een toilet houder met telefoonplankje

We lichten ze hieronder graag verder toe.

Kies voor leuke tegels

Hoe maak je jouw toilet sfeervol? Dat doe je heel eenvoudig door te kiezen voor leuke tegels. Grote tegels laten de ruimte bijvoorbeeld optisch groter lijken en een grappig patroon tegen de muur zorgt ervoor dat de hoogte van de ruimte wordt benadrukt. Op de afbeeldingen zie je dat gekozen werd voor kleine hexagon tegels. Ze zien er chic uit en zorgen voor wat meer diepte. Je ziet dat er zo maar weinig nodig is om van jouw toilet een gezellige plek te maken. Naast deze hexagon tegels zou je natuurlijk ook kunnen kiezen voor een grappig visgraatpatroon of strakke vierkante tegels. Er is zoveel mogelijk, dat je alle kanten op kunt!

Fotografie: @huisjeaandesingel | @houseof.cj

Denk na over het kleurgebruik

Graag tonen we je nog meer toilet inspiratie. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om één kleur te laten overheersen op het toilet. Op de afbeeldingen zie je hoe de kleur zwart duidelijk de overhand heeft. Black is helemaal back! Doordat de kleur op verschillende manieren is toegepast oogt het toilet erg luxueus en maken de details het totaalbeeld helemaal compleet! Chic en robuust, deze woorden omschrijven een zwarte toiletruimte het beste. Je kunt de donkere kleur zelfs terug laten komen in het toilet. Maar misschien is dit een beetje too much. Een wit hangend toilet springt er meer uit, waardoor jij nooit meer langs de pot plast 😉 Waar kies jij voor?

Fotografie: @wonen.bij.iris | @homebystuart | @maisondemanon

Ga voor leuke aankleding

Wil je dat jouw toilet warmte uitstraalt? Kies dan voor mooie decoratie en warme verlichting. Licht is een echte sfeermaker, dus ook op het toilet. Creëer bijvoorbeeld een mooi schaduwspel door een gevlochten plafondlamp of plaats leuke wandlampen. Een andere slimme truc om meer sfeer te creëren is het plaatsen van kaarsen. Als je slim bent kies je voor geurkaarsen, dan sla je twee vliegen in één klap!

Daarnaast mag een spiegel boven de wasbak absoluut niet ontbreken. Denk aan een ronde spiegel die zachtheid uitstraalt of ga voor een strakke variant als je wil dat jouw toilet een moderne uitstraling krijgt. Het draagt niet alleen bij aan de sfeer, maar laat de kleine ruimte ook groter lijken. Ook zou je mooie plantjes een plekje kunnen geven en leuk je jouw toilet nog meer op met schilderijen. Kortom, deze toilet inspiratie toont dat van alles mogelijk is!

Fotografie: @yor_home_lifestyle | @lt.living | @woonboerderij_1947

Nog meer toilet inspiratie…

We tonen je graag nog wat toilet inspiratie die alles te maken heeft met de wastafel. De wc is natuurlijk heel klein en aan een kleine waskom heb je dan ook al vaak genoeg. Het leukste is natuurlijk als de wastafel ook helemaal past bij de kleur en de stijl van de wc en de wc bril. Op de afbeeldingen zie je precies hoe dit eruit komt te zien. De zwarte wasbak staat super mooi bij de zwarte wc. Hierdoor ontstaat een leuk kleurencontrast, dat het toilet een moderne uitstraling geeft. Natuurlijk kun je er ook voor zorgen dat jouw wastafel en wc niet zo aanwezig zijn, door gewoon voor een nette witte variant te gaan.

Toilet accessoires

Tot slot geven we je nog graag een slimme tip op het gebied van toilet accessoires. Tegenwoordig worden smartphones steeds groter waardoor we deze niet meer altijd in onze voorste broekzak kwijt kunnen, vaak zie je dat vrouwen de telefoon in de kontzak van hen broek plaatsen. Waar laat je de smartphone of je kleine tasje als je naar het toilet gaat? We hebben dé tip en oplossing: een toilethouder met telefoonplankje. Erg handig! Je kan er zelfs je kleine tasje kwijt.

Nog meer inspiratie? Bekijk onze Pinterest pagina of website voor nog meer tips en ideeën.