Multifunctionele meubels

In een kleine woning zijn multifunctionele meubels een echte uitkomst. Wil je bijvoorbeeld logés kunnen ontvangen? Dan is een slaapbank een geschikte oplossing. Moet je af en toe thuiswerken? Dan is een klaptafel misschien wel wat voor jou. Of koop een poef, eentje waarin je ook van alles kunt opbergen. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk op het gebied van multifunctioneel meubilair dat er vast wel een meubelstuk te vinden is dat de oplossing biedt voor jouw probleem.

Gebruik de wanden

Maak gebruik van de wanden; dat is ook een goede tip voor het inrichten van een kleine kamer. Door planken tegen de muur te monteren creëer je erg veel ruimte. Opbergruimte, maar ook ruimte voor decoratie zodat je jouw woning ook meteen stuk gezelliger kunt maken. Je snapt vast dat een schilderij aan de muur veel minder ruimte in beslag neemt dan een beeldje op tafel. Kies je ervoor gebruik te maken van de muren, werk dan vooral de hoogte in. Dit ziet er erg interessant uit!

Schuifpuien

Je zou er misschien niet meteen aan denken maar door de kiezen voor een schuifdeur of een schuifpui kun je ook heel eenvoudig ruimte besparen. Je hebt geen last van de ruimte die een openslaande deur inneemt en daarnaast ziet het er ook nog stijlvol uit. Een kunststof kozijnen is in alle soorten en maten te verkrijgen waardoor je er altijd wel een kunt vinden die past bij jouw interieurstijl. Spreekt de moderne stijl jou aan? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor schuifpui met een zwart frame en licht glas. Wil je ruimtes toch subtiel van elkaar af kunnen scheiden? Dan zou je voor een variant met mat glas kunnen gaan.

Gebruik loze ruimtes

Tot slot is het ook slim om loze ruimtes zo in te richten dat je er gebruik van kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld de ruimte onder de kast of hoogteverschillen binnen de kamer. Laat onder de trap een kast bouwen, zodat je meer opbergruimte hebt. Of plaats er een bureautje onder, zodat de trap echt mee doet met het interieur. Daarnaast is niet iedere kamer evenredig vlak. Dus wanneer je een trapje nodig hebt om van de keuken naar de woonkamer te komen, zou je dit ook als voordeel kunnen zien. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je deze trap ook kunt gebruiken als zitvlak, mocht je meerdere gasten ontvangen.