Compacte ruimtes

Allereest is het slim om voor compacte ruimtes te kiezen als je duurzamer wilt wonen. Hoe kleiner de woonruimte, hoe minder energie je verbruikt. Ben creatief met het woonoppervlakte, vermijd tijdens een verbouwing onnodige uitsprongen, sluit bepaalde ruimtes af en zorg ervoor dat koude kamers, zoals de slaapkamers, bij elkaar gegroepeerd zijn. Hierdoor hoef je minder te stoken en dat is niet alleen duurzaam, maar dat zal je ook terug zien in de kosten.

Isolatie

Goede isolatie is ook erg belangrijk als je duurzaam wilt wonen. Denk aan dakisolatie, muurisolatie en de juiste beglazing. Zijn de muren niet geïsoleerd dan kun je ze voor een mooie prijs alsnog laten isoleren, je zal er later veel profijt van hebben. Daarnaast isoleert hoogrendementsbeglazing wel vier tot vijf keer beter dan enkel glas. Hierdoor ervaar je niet alleen warmtecomfort, maar het is wederom goed voor de portemonnee.

Andere voordelen

Een andere manier om duurzaam te wonen en te leven doe je door te kiezen voor een groendak- of gevel en door regenwater te recupereren. Een groendak zorgt er niet alleen voor dat de omgeving er een stuk groener uitziet of dat de omgeving een wat levendiger wordt, maar het biedt ook voordelen op het gebied van geluidsisolatie, luchtzuivering en biodiversiteit. En met het recupereren van regenwater halveer je het drinkwatergebruik. Je kunt het regenwater gebruiken om mee te poetsen

of om je auto mee te wassen, ben er vooral creatief mee.

Duurzame producten

Naast de bouwkundige aspecten waar je rekening mee kunt houden, zijn er natuurlijk ook dingen die je kunt toepassen in de inrichting van het interieur. Zo zijn er meer en meer producten die op een duurzame manier geproduceerd worden of bestaan uit duurzame materialen. Op verschillende sites worden diverse spullen aangeboden die te gebruiken zijn in het interieur of in het huishouden. Bekijk het aanbod op deze site voor producten die bij kunnen dragen aan een duurzame levensstijl. Een duurzame levensstijl houdt in dat je in bepaalde dingen moet investeren om daar later profijt uit te halen. En dat is de sleutel tot geluk voor veel sustainable families.