Stijlen mixen

De mix van verschillende interieurstijlen die, in het interieur van Mirja, terug te vinden zijn zorgen voor een fijne sfeer. Maar ze zijn ook gematched met een duidelijke reden. Want Mirja vindt het erg belangrijk dat iedereen die in haar huis woont zich hier ook thuis voelt. Met als resultaat dit zachte interieur met toch ook echt wel wat industriële elementen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de lampen boven de tafel. Deze zijn van metaal maar wekken als ze aanstaan toch de indruk om van riet te kunnen zijn, wat weer verzachtend werkt. Dit maakt het een uitdaging om voldoende eenheid te creëren. Maar als je goed zoekt vind je prachtige meubels, voor een uniek interieur.

Naar eigen hand

Om nog meer haar eigen stempel op het interieur te drukken heeft Mirja ook altijd verschillende DIY projecten lopen. Je kan er dan ook vanuit gaan dat alle cozy plaids, verschillende kussens, tafelkleden en wandecoratie door eigen hand zijn gemaakt. Maar ook als ze langs de kringloop of andere bijzondere winkels komt is er altijd tijd om op zoek te gaan naar unieke items. Ook al passen ze nog niet helemaal bij haar interieur, met zoiets als een likje verf valt er altijd wel wat van te maken. Door deze DIY projecten probeert Mirja dan ook een eigen draai te geven aan de hedendaagse interieurtrends, waardoor het wel een geheel blijft maar ook zeker een echt thuis wordt.

Wennen aan kleur

Iets wat Mirja ook goed heeft uitgezocht is het kleurpalet van haar interieur. Ze wilde iets wat niet te druk is, maar wat wel zorgt voor extra warmte. De truc zit hem, volgens Marja, in het subtiel aanbrengen van een kleur om er zo zelf aan te kunnen wennen en hem daarna vaker terug te laten komen. Dit doe je niet in 1 ruimte maar in verschillende zodat het huis weer de verlangde eenheid krijgt. Mirja heeft zo bijvoorbeeld op haar benedenverdieping in iedere ruimte een muur die olijfgroen is. “Als je in het kleurpalet blijft komt het altijd goed”. Je interieur blijft zo in dezelfde sfeer en je hoeft niet bang te zijn om te experimenteren.