Speelgoed opruimen, Opbergkisten, Peuterkamer

Het speelgoed in de woonkamer

Dit vind ik wel een dingetje. Heb je je interieur netjes op orde, moet je al dat speelgoed opruimen en een plekje geven. Ik ben wel het type dat haar kinderen leert dat zodra ze van speelgoed willen wisselen, ze eerst het vorige speelgoed opbergen. Meestal gaat dat goed en valt de chaos in huis, erg mee. Maar soms ontploft ook hier die bom. Ze hebben een eigen hoekje in de woonkamer waar al hun grote speelgoed staat wat niet in kasten of kisten past. Dit vind ik soms nog best storend, maar een kind moet ook kind zijn.

Speelgoed opruimen, Opbergkisten, Peuterkamer

Speelgoed opruimen in de Peuterkamer

Onze oudste heeft sinds kort een peuterkamer met een zelfgemaakt bed. We hebben ervoor gekozen om hier grote lades onder te maken zodat we daar ook wat speelgoed in kwijt kunnen. Met deze keus ben ik enorm blij, want er past echt onwijs veel in! Onze zoon vindt het heerlijk om soms gewoon eventjes lekker alleen te spelen, dit kan dus mooi op zijn kamer. Verder hebben wij in het thema van zijn kamer ook een grote ton gekocht waar ik alle duplo blokken in heb gedaan. Het voordeel hiervan is dat deze mooi blendt in zijn kamer.

In de toekomst

Als de jongens groter zijn, zal het speelgoed langzaamaan uit de woonkamer verdwijnen en zal alles op hun kamers komen te liggen. Voor nu geniet ik dus maar gewoon lekker van dat felgekleurde speelgoed en soms, heel soms, denk ik weer even terug aan de tijd dat ík een klein meisje was.