Op je loafers door de straten van Parijs

Flanerend door de straten van Parijs hoef je enkel om je heen te kijken en je ziet telkens weer iets nieuws, perfect voor het opdoen van inspiratie. Kijk je omhoog dan kun je genieten van de prachtige balkons waarbij duidelijk is dat hier je balkon nooit te vol staat met bloemen of planten.  

Balkons vol met kleurrijke Franse Geraniums, olijfbomen en tropische planten. De Franse Geranium is vooral mijn favoriet, omdat dit vrijwel één van de weinige, kleurrijke dames zijn die het op mijn eigen zonovergoten balkon overleven. Eenmaal dit gezien te hebben weet ik het zeker; er is altijd nog ruimte voor wat extra kleur en groen! 

Dinner my favorite moment of the day

Je hoeft je geen zorgen te maken over waar je gaat eten in Parijs want op elke hoek van de straat vind je een bistro, cafe of restaurant waar het aan sfeer niet zal ontbreken. Zo vond ik aan Rue de la Fidélité het restaurant L’Avant-Poste. Een prachtig restaurant waar ik naar binnen glipte om te genieten van het interieur. De natuurlijke kleuren, het non-galante en de rustige sfeer omschreef voor mij de typisch, franse stijl zoals je een restaurant hier wil zien.    

Wil je liever ondergedompeld worden in het extravagante? Dan ben je bij Libertino aan Rue de Paradise aan het juiste adres voor inspiratie. Een uitzonderlijk en bijzonder restaurant waar je je ogen uitkijkt. 

Marché aux puces de Saint Quen

Nog geen 10 minuten lopen van metrostation Porte de Clignancourt tref je op de zaterdag en zondag marché aux puces de Saint Quen. Een straat met zowel designermeubelwinkels als een mix van retro en brocante vlooienmarkt. Ik laat mij verrassen met wat ik tegenkom en blijf ook verrast door wat ik zie. Van prachtige designermeubels bij L’Atelier 55 tot over de top kitch-woning-decoratie is wat ik daar aantref.   

Het is wel nodig om het kaf van het koren te scheiden. Dan zul je er zeker wat pareltjes uit kunnen vissen die ook perfect kunnen zijn voor DIY-projecten. De prijzen liggen een stuk hoger dan in Nederland, maar al kom je hier alleen om inspiratie op te doen, dan is dit een pracht markt om rond te kijken voor interieuraccessoires. Heb jij je zinnen gezet op een echte antieke franse spiegel? Dan kan je hier je geluk niet op. 

De geheime tuin van Clignancourt Atelier

Wanneer ik mij weer terug flaneer richting het metrostation tref ik een oud fabriekspand, althans daar lijkt het op, met daarop de naam Clignancourt Atelier. Nieuwsgierig als ik ben probeer ik door de raampjes te kijken wat het nou is. Op het eerste gezicht lijkt het een circulaire werkplaats. Eenmaal binnen staat het vol met hergebruikte meubels en veel planten. Dit is een omgeving waar ik blij van word.   

Een prachtige locatie voor inspiratie en waar je ook nog kunt lunchen. Op zoek naar een plekje buiten in de tuin kom ik er al snel achter dat alles wat je hier bestelt uit de tuin komt. Verder op avontuur lijkt er geen einde aan de tuin te komen. Zo verborgen in de stad, langs een oud treinspoor. De zon schijnt, naast de zelfgekweekte groente zie ik kippen en konijnen rondlopen. Mijn droomtuin, hier blijf ik nog even genieten.