Sfeer – Elementen – Design hanglamp – Wonen in de Regio

De basiselementen 

Om een goed decor- en designelement uit te kiezen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten:

 1. Lijnen.
  Lijnen zijn essentieel om de indeling te benadrukken of om de aandacht in een bepaalde richting te sturen. Met het kiezen van de juiste lijnen creëer je rust en structuur in je interieur.

 1. Kleuren
  Kleurgebruik is ontzettend belangrijk in je interieur. Je wil namelijk weten welke kleuren je moet kiezen om je verhaal echt duidelijk te maken. Door de juiste kleuren te gebruiken in je interieur kun je een bepaalde sfeer creëren. Welke kleur je gaat kiezen, is natuurlijk helemaal afhankelijk van welke sfeer jij wilt overbrengen.

 1. Vormen
  Decor- en designelementen zijn er in heel veel verschillende vormen en maten. Het is dan ook afhankelijk wat voor soort element jij graag in je huis wilt hebben. Ga je voor geometrisch en organische vormen en voeg je daarmee extra dimensie toe aan je ontwerp? Of ga je toch voor een strak design en je kies je voor die ene bank uit waar je oog altijd al op viel? Het is helemaal aan jou!

 1. Materiaal
  Natuurlijk wil je ook dat het materiaal van je decor- of designstuk goed en fijn is. Smaken verschillen hierin. Niet iedereen houdt van een leren- of velvetbank. Het is erg belangrijk om hier goed over na te denken, want ook het materiaal draagt bij aan de sfeer die jij wilt overbrengen.

Een eyecather

Maak je interieur speciaal en kies voor een echte eyecather. Een eyecatcher is het pronkstuk van je huis. Wanneer je een ruimte in je huis binnenloopt valt dit element je als eerste op. Meestal is het een groot en opvallend element, denk bijvoorbeeld aan een keuken die helemaal wit is. Of de felgele design eetkamerstoelen die je op Pinterest voorbij hebt zien komen. Je kunt natuurlijk ook voor een kleinere eyecather gaan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opvallende design hanglamp boven de eettafel. Wat je ook kiest, een eyecatcher maakt de sfeer in je huis helemaal af.