Wat is precies het nut van een verzekering voor je woning?

Je bent niet verplicht om een woonverzekering af te sluiten, waarom raden we je dan wel dringend aan om er toch een te nemen? Omdat een woonverzekering het vangnet is dat je nodig hebt op het moment dat het noodlot toeslaat. Een woning is namelijk een enorme investering en je wilt dit bezit daarom graag behouden. Een ongelukje zit echter in een klein hoekje en het kan maar zomaar gebeuren dat er brand uitbreekt, dat je schade oploopt door lekkage of dat je schade oploopt als gevolg van een inbraak. Heb je geen verzekering, dan draai je zelf op voor alle kosten. Dat kan je forse problemen opleveren en dat terwijl je al behoorlijk in de ellende zat. Voorkom dit dus en ga een Univé woonverzekering afsluiten. Dit pakket bestaat uit twee onderdelen: de inboedel- en de opstalverzekering. We lichten ze toe.

De inboedelverzekering: schade aan je spullen gedekt

Als er een verzekering is die iedereen zou moeten afsluiten, dan is het de inboedelverzekering wel. Met deze polis kun je alle schade die ontstaat aan je spullen, claimen bij je verzekeraar. Het maakt daarbij niet uit hoe deze schade is ontstaan, dan kan als gevolg van een ongelukje, maar ook door een ramp als bijvoorbeeld een brand. Een goede Univé woonverzekering bestaat daarom altijd uit een inboedelverzekering. Wat veel mensen niet weten, is dat je met deze polis ook schade kunt claimen die ontstaan is als gevolg van cybercriminaliteit. Dit is een vorm van misdaad die steeds meer slachtoffers maakt. Voorkom dus dat je veel schade oploopt, doordat je per ongeluk die ene phishingmail opent en neem een goede inboedelverzekering. Je verzekeraar keert de schade dan uit.

Neem een opstalverzekering voor de structuur van je huis

Een tweede, zeer belangrijke verzekering voor mensen die een eigen huis hebben gekocht, is de opstalverzekering. Met deze polis kun je alle schade aan de structuur van je woning dekken. Sluit daarom gelijk een polis af als je een huis gekocht hebt, want juist tijdens de verbouwing loop je meer risico’s op ongelukken. Ben je van plan om je woning te verduurzamen? Dan is het goed om te weten dat je zonnepanelen of de laadpaal voor je elektrische auto onder je opstalverzekering vallen. Mocht je dus een keer schade oplopen aan deze dingen, dan kun je bij je verzekeraar terecht voor een oplossing. Heb je nog niets geregeld? Kijk dan even op de site van je verzekeraar. Hier kun je niet alleen de inboedel- en de opstalverzekering regelen, je kunt hier ook kijken welke aanvullende verzekeringen interessant voor je kunnen zijn. Heb je de perfecte woonverzekering gevonden? Dan kun je hem met een paar klikken op je muis vandaag nog afsluiten. Het is zo geregeld.