Stalen deuren

Zodra je deze villa binnenloopt valt de eerste stalen deur, in zwart, op. Deze dubbele stalen deur scheidt de entree van de schitterende keuken. Loop je door naar de keuken dan kun je genieten van een prachtig uitzicht doordat de keuken grote ramen heeft in dezelfde kleur als de taatsdeuren. De keuken is verbonden aan de woonkamer waar de enkele stalen deur, woonkamer en bijkeuken aan elkaar verbindt. Toch is de wand tussen de werkkamer en speelkamer de echte showstopper. Deze glazen pui sluit naadloos aan op de muur en gaat daardoor volledig op in het geheel.

Stalen deur met glas, Stalen deur zwart, Stalen deur woonkamer, Wonen in de Regio

Volledige stalen pui

De eerder genoemde wand tussen de speelkamer en woonkamer is het perfecte voorbeeld van hoe je, in de woning, openheid creëert, maar toch zorgt voor een duidelijke scheiding tussen ruimtes. Doordat de visgraatvloer en de kleuren op de muren doorgetrokken worden in iedere ruimte, kunnen we spreken van een gevoel voor eenheid. De ruimtes passen bij elkaar. Door de glazen pui kun je het gevoel van samenhang duidelijk zien. Maar daarnaast zorgt de wand er ook voor dat de ruimtes afgesloten kunnen worden, zodat er naast verbinding ook rust gecreëerd kan worden.

Taatsdeuren

De stalen deuren zijn allen voorzien van een Gropius zesdelige vakverdeling en een elegante greep. Ook valt de stalen deur met glas onder te verdelen in de categorie taatsdeuren. Dit zijn deuren waarbij de scharnier aan de boven- of onderzijde van een deur wordt gemonteerd. Dit betekent dat de deur om een verticale as draait en dus zowel naar binnen en buiten kan draaien. Dat is super handig en dat biedt veel mogelijkheden. De Rooy Metaaldesign zelf biedt ook een enorme verscheidenheid aan stalen deuren. Voor exclusieve stalen deuren op maat, zoals je ook ziet in dit project, ben je bij hen dan ook aan het juiste adres.