Zwevende vloeren

Een milieuvriendelijke vloer is natuurlijk een vloer die zo lang of zo vaak mogelijk wordt gebruikt. Ga jij verhuizen? Dan kun je de bestaande vloer het beste meenemen of verkopen aan de nieuwe eigenaar. Bij zwevende vloeren zoals laminaatvloeren of click PVC vloeren is het mogelijk om de vloer weer te demonteren en eventueel weer in een nieuwe woning of ruimte plaatsen. Op deze manier is het dus voor jou mogelijk om de vloer te recyclen.

Plak PVC voor vloerverwarming

Een andere manier om milieuvriendelijk te benaderen is om te kijken naar het verbruik van een vloerverwarming in combinatie met een dergelijke vloer. Beschikt jouw (nieuwe) woning over een vloerverwarming en wil je een milieuvriendelijke vloer dan is het verstandig rekening te houden met de warmteweerstand van de vloer. Plak PVC is hierin de best mogelijk optie. Plak PVC is namelijk een uitstekende geleider van de warmte, is dun en heeft een enorm lage warmteweerstand. Zo hoef jij minder te stoken voor lekker warme voeten!

PVC is te recyclen

Overweeg jij de aanschaf van een PVC vloer? Dan ben je op de goede weg. Zowel een plak PVC als een click PVC worden tegenwoordig namelijk steeds meer gerecycled. Leveranciers van nieuwe vloeren bieden steeds vaker aan om de oude vloer mee retour te nemen. Alhoewel dit nog in de kinderschoenen staat is dit natuurlijk een enorm mooie stap. Zo belanden de materialen niet in een random vuilnisbak, maar gaan ze terug naar de fabriek waar er weer een nieuwe vloer van gemaakt kan worden.

Koop altijd bij een specialist

Wil jij een nieuwe vloer gaan aanschaffen en ben je nog aan het zoeken waar je dit het beste kunt doen? Dan adviseren wij jou om dit altijd bij een specialist op het gebied van vloeren te doen. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij Solza.nl. Solza.nl is een échte specialist op het gebied van onder andere visgraat, walvisgraat en Hongaarse punt vloeren en beschikt naar een showroom midden in de Randstad ook over een super gebruiksvriendelijke webshop. Heb jij vragen? Dan stel je deze gewoon aan één van de vele specialisten. Wel zo fijn!