Vraag een random iemand op straat hoe het met diegene gaat en je kunt het antwoord al raden: druk. Iedereen lijkt voortaan wel te worden opgeslokt door alles wat moet, iets spontaan doen zonder inplannen is bijna onmogelijk. Geen wonder dat er steeds meer mensen voortaan kiezen voor wat meer rust in het interieur. En zeg je rust, dan zeg je Aziatische sfeer. Want zeg nou eerlijk: what’s not to love about Azië?

Hoe krijg ik de Aziatische sfeer in huis?

Geen paniek! Jouw huis hoeft nu niet meteen een hele Feng Shui make-over te ondergaan om de Aziatische sfeer in huis te halen. Maak gebruik van rustige kleurtinten, minimalistische decoratie en wellicht een bonsai boompje als finishing touch. Je hoeft echt niet je hele interieur om te gooien, een aantal subtiele touches kunnen al genoeg zijn. Heb je bijvoorbeeld veel verschillende decoratie in huis? Less is more! Kies een aantal decoratie waar je erg aan gehecht bent en zet de rest in de kelder. Zo hoef je nog geen afscheid te nemen, maar is het wel uit het zicht. Rust gegarandeerd!

Aziatische kunst is de oplossing! 

Voor ieder interieur-probleem. Ieder? Ja echt! Aziatische kunst heeft vaak rustige kleuren en is daardoor passend in ieder interieur. Daarnaast staat Aziatische kunstwerken bekend om hun ingewikkelde details en verbluffend vakmanschap. Zo heb je toch een item dat helemaal bij je past én palm je ook nog eens je gasten in. Zijn de gasten eindelijk vertrokken? Tijd om heerlijk weg te dromen in jouw gedetailleerde Aziatische kunstwerk…

Hoe zorg ik ervoor dat Aziatische kunst in mijn interieur past? 

De werken combineren in elk interieur door de rustige kleuren. De natuur en vooral de verschillende seizoenen is vaak het onderwerp van veel Japanse kunstwerken en spreekt daarom veel mensen aan. Een voorbeeld hiervan zijn de bekende werken van kunstenaar Ohara Koson. Hij schilderde prachtige kunstwerken van voornamelijk bloemen en dieren. Deze tijdloze werken zijn tegenwoordig steeds vaker te vinden in bijvoorbeeld een modern interieur. Je vindt in de collectie van MUSO veel prints met prachtige pauwen en vogels deze geven je muur echt een finishing touch!

Foto credits: @thehome.and.thekid