Kindergordijnen, verduisterende rolgordijn, Wonen in de Regio

Kleur en printjes

Als we gaan beginnen met een make-over, kijk je meestal direct naar het kleurenpalet. Bij de kinderkamer mag je best een beetje uitpakken in je palet, want kinderen zijn over het algemeen gek op kleurtjes. Maar ook op printjes. Een leuk behang op de muur zorgt voor een heerlijke sfeer en maakt het echt een kinderkamer. Vind je printjes en opvallende kleuren op de muur te heftig? Dan kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een neutrale basis, die je aanvult met grappige accessoires in bijvoorbeeld die opvallende kleur of met een printje. Probeer de rust te bewaren door voor een kleurenpalet te kiezen met maximaal drie kleuren, voor het mooiste resultaat.

Kindergordijnen, verduisterende rolgordijn, Wonen in de Regio

Een statement item

Een andere tip om de kamer van je kind niet te druk te maken, maar wel een unieke touch te geven, is kiezen voor één statement item. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed met een print, een lamp in de vorm van een dierenhoofd of een hele grote zitzak. Het zijn dit soort elementen die een kamer uniek maken en er voor zorgen dat je kind graag op deze kamer is. Het leukste is natuurlijk als je de kinderen zelf de keuze laat maken uit een aantal items. Zo hebben zij het gevoel ook iets bij te dragen aan de kamer en leer je de smaak van je kind ook meteen beter kennen. Voor een nog mooier resultaat!

Kindergordijnen

Een belangrijk onderdeel van de make-over zijn de kindergordijnen. De slaapkamer is natuurlijk een plek om tot rust te komen en te genieten van een goede nachtrust. Daarom is het belangrijk dat de kamer goed te verduisteren is. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende rolgordijnen, die volledig kind veilig te monteren zijn of bekijk het assortiment kindergordijnen van Veneta. Deze gordijnen zijn vaak al verduisterend en sluiten qua design aan bij eventuele slaapkamer thema’s of een kleurrijk kleurenpalet. De kindergordijnen worden op maat gemaakt, waardoor de kieren minimaal zijn en de ruimte heerlijk donker is.