Een goede loungeset

Hoe heerlijk is het om met een borrel neer te ploffen in de tuin of op je balkon? Een loungeset is dan ook iets wat echt niet mag ontbreken. Bepaal als eerste de plek voor de loungeset. Vervolgens kan je de afmetingen bepalen en kan je zoektocht starten naar de perfecte bank voor in jouw buitenruimte. Gelukkig is er genoeg aanbod. Groot of klein, modern of landelijk. Voor ieder wat wils!

Bloeiende planten

Ga voor groen! Planten zorgen meteen voor sfeer en een zomers sfeertje. Ook als je niet echt groene vingers hebt, ga toch eens op onderzoek uit. Er zijn verschillende planten die niet heel veel onderhoud nodig hebben. Informeer bij het lokale tuincentrum om te vragen welke planten bloeien in de lente/zomer. Ook als je een kleinere tuin of balkon hebt zijn planten top! Koop gezellige potten, varieer in hoogte en creëer je eigen mini jungle. Gegarandeerd dat je meteen een vakantiegevoel te pakken hebt als je in de tuin of op het balkon zit.

Aankleding en accessoires

We zagen het in 2021 al steeds meer, maar outdoor living is in 2022 helemaal hot. De leefruimtes zoals de woonkamer of keuken worden doorgetrokken naar buiten. Denk aan een gezellig zithoek met een buitenkleed, een poef, bijzettafels of weerbestendige kussens. Of ga voor een uitgebreide buitenkeuken! Zo kan je bij lekker weer je standaard keuken inruilen voor jouw eigen buitenkeuken.

Verlichting, kaarsen en gezelligheid

Last but not least, verlichting. Hoe gezellig is het om een paar snoeren met lampjes tussen de planten of aan je schutting te hangen? Of ga voor een paar kleine spotjes die een boom of plantengroep uitlichten! Lampionnen of priklicht zijn sowieso sfeermakers. Tip: ga voor verlichting die werken op zonne-energie. Bespaart je energiekosten én heb je ook gedoe met het vervangen van batterijen.

Ook kaarsen doen het ontzettend goed. Zet bij het loungegedeelte een decoratief bord neer met verschillende kaarsen. Of kies voor grotere lantaarns waar een kaars in kan. Om een zomeravond helemaal compleet te maken mag een vuurkorf of vuurschaal niet ontbreken. Naast dat het warmte afgeeft, is het natuurlijk dé sfeermaker op een zomerse avond.