De voordelen van kunstplanten in huis 

Wegdromen bij huizen vol planten op Pinterest kunnen we allemaal, maar een eigen urban jungle onderhouden is moeilijker dan je denkt. Zeker met echte planten die goed verzorgd moeten worden. Als jouw binnenplanten het ook meestal niet overleven, dan zijn kunstplanten een slimme optie. Hét voordeel is natuurlijk dat kunstplanten niet dood kunnen gaan, terwijl dat bij echte planten wel het geval is. Een ander voordeel is natuurlijk dat je ze geen water hoeft te geven. Waar je echte planten allemaal een eigen gebruiksaanwijzing hebben, is het bij kunstplanten simpel. Zet ze op jouw gewenste plek in huis en klaar ben je.

Kunstplanten van Easyplants voor in huis 

Misschien heb je nog een verkeerd beeld bij kunstplanten en denk je aan plastic bladeren. De kunstplanten die nu op de markt zijn, hebben allesbehalve een goedkope uitstraling. De kunstplanten van EasyPlants zijn van hoogwaardige kwaliteit en niet van echt te onderscheiden. Van de klassieke pannenkoekenplant en hangplanten tot grotere planten zoals een kersenbloesem en de monstera – bij EasyPlants zijn deze binnenplanten allemaal als kunstplanten verkrijgbaar. Zet kleine kunstplanten gerust neer op je vensterbank of in je badkamer waar misschien minder daglicht is. Je hoeft tenslotte geen rekening te houden met de speciale gebruiksaanwijzing van iedere plant.  

Tip 1: Stijl je kunstplanten af met mooie plantenmanden 

Kijk eerst goed naar wat voor soort planten je wilt in jouw interieur. Is er nog een lege plek in de hal of heb je een plek in de woonkamer waar je een grotere plant wilt? Maak een lijstje voor jezelf met wat voor soort planten je ongeveer zoekt. Nog niet helemaal overtuigd? We hebben genoeg tips voor je om kunstplanten te stijlen in jouw interieur.  
 
Tip #1 Zet je kunstplanten in een mooie plantenpot of plantenmand. Bij een warm interieur zijn plantenmanden met jute, riet of rotan erg mooi. In een moderner interieur kun je voor rotan plantenmanden kiezen in een zwarte kleur of plantenpotten in een strakker model. 

Tip 2: Maak een plantentafel en laat je kunstplanten de show stelen 

Een ander idee voor in huis is een plantentafel. Misschien heb je een mooi marmeren tafeltje of design tafeltje in huis. Perfect voor een plantentafel. Zet er verschillende kunstplanten op, denk aan de pannenkoekenplant of kunst kruidenplantjes in glazen potjes. Een andere manier om je kunstplanten de show te laten stelen is door ze voor een opvallend geverfde muur of voor een muur met een mooi behang neer te zetten. Het groen van de plant steekt bijvoorbeeld mooi af voor een oranje of roze muur. Zorg daarnaast dat je de plant goed neerzet. Een plantenstandaard kan daarbij helpen. Daardoor kun je de plant iets hoger plaatsen.