Bewuste keuzes

Deze woning is dus niet zomaar tot stand gekomen, overal is over nagedacht. Van verbouwing tot het interieur, alles heeft een reden. Zo zorgen de lichte kleuren ervoor dat de ruimte groter oogt. De grote hoeveelheid licht die door de pui naar binnen komt weerkaatst, waardoor dit ruimtelijke gevoel alleen maar versterkt wordt. Om toch wat contrast te creëren en het geheel wat zacht en stoer te maken heeft ze zwarte elementen en natuurlijke materialen toegevoegd. “Ik zet iets tijdelijk neer en kijk of het goed voelt” vertelt Anita. Wat een gouden tip blijkt, gekeken naar haar interessante interieur!

De juiste indeling

Maar niet alleen over het interieur is goed nagedacht, ook de indeling van de woning maakt het een fijn huis. De nieuwe aanbouw speelt hier een belangrijke rol in. Naast dat Anita enorm geniet van de glazen pui, zorgt het ook voor veel meer ruimte. Om toch speling in de ruimte te houden en niet te hoeven werken met een te groot oppervlak heeft ze halverwege een gashaard laten plaatsen. Dit breekt maar maakt niet smaller zoals een hele room divider zou doen. Daarnaast vertelt ze dat ze ook zo’n slimme oplossing hadden voor de keuken. Om toch een idee van een kookeiland te creëren hebben ze de muur opengebroken. Zo staan alle ruimtes nauw met elkaar verbonden.

Gezelligheid door hoekjes

Door de fijne indeling ontstaan er veel hoekjes door de hele woning heen. Deze vindt Anita niet alleen leuk om in te richten, maar het maakt haar huis ook erg gezellig. Een leeshoekje, een hoek naar de keuken en een tv-hoek, je vindt ze in deze woning allemaal. Maar als ze echt mag kiezen is de hoek bij de haard met de grijze stoel toch wel echt haar favoriet. Ze kan hier heerlijk zitten en de kamer overzien en nieuwe ideeën verzinnen. Want haar interieur met lichte kleuren en natuurlijke materialen is nooit helemaal af.