Niets is fijner dan vrij zijn op een zonnige dag en vooral van plan zijn die dag ook echt he-le-maal niks te gaan doen! Iedereen lanterfant wel eens, de één meer dan de ander en vaak ook heel verschillend. Het maakt niet uit of je nu op de zesde verdieping van een flat woont of beschikt over een groot huis met fancy mediterrane tuin: chillen kan je overal! Het allerbelangrijkste op zo’n luie dag is toch wel dat je beschikt over een goede tuinset. Dat buitenmeubilair mag ook zeker mooi zijn; je kijkt er immers ook de hele dag naar. En let’s be fair: het oog wil gewoon ook wat. Lanterfant is een bedrijf dat zich deze term heeft toegeëigend, vooral om ons op onze wenken te kunnen bedienen. Puur voor het gemak – want daar staan ze voor – hebben ze vijf tuinsettings gecreëerd met hun buitenmeubilair, zodat je geïnspireerd kan raken, of gewoon copy paste het idee kan overnemen. 

Bright yellow

De eerste setting is een landelijke loungeset gemaakt van hout. De natuurlijke uitstraling is ontzettend prettig voor het oog. Een dik contrast daarop zijn de gele kussens! Wij vinden het fantastisch als je het lef hebt om hiervoor te gaan. En eigenlijk is de kleur geel voor tuinkussens ontzettend slim, want geel zit ook in veel bloemen en planten. Daarbij symboliseert de kleur geel warmte en vrolijkheid. Dus bewust en onbewust word je gewoon ontzettend happy van dit tuinmeubilair!

Clear white

De tweede combinatie die Lanterfant heeft samengesteld is een mooie loungebank met bijpassende tafels die worden geleverd in verschillende hoogtes. Alleen al dat simpele detail laat blijken dat goed is nagedacht over het ontwerp van deze set. Diversiteit in hoogte en vorm van tafeltjes zorgt voor een leuke dynamiek op je terras. De kussens zijn lekker basic grijs, zodat je geen probleem hebt met het matchen met andere kleuren. Het gele kussen dat erin is gelegd als voorbeeld laat zien hoe leuk zo’n fancy detail kan uitpakken. 

Vrouwelijk schoon

De derde set buitenmeubilair doet al een stuk vrouwelijker aan. Omdat de vormgeving niet strak en recht is maar al wat subtieler is vormgegeven, krijg je een zachtere uitstraling. De poten van de bijzettafel zijn bijvoorbeeld rond en de armleuning van de stoel loopt wijder uit. Het zijn details, maar uiteindelijk bepalen de details de sfeer. Ook hier is gewerkt met gele kussens, omdat geel een echte zomerkleur is. 

Lange avonden

Setting nummer vier is zo neergezet dat je meteen hier een barbecue naartoe wil rollen of eigenlijk een complete buitenkeuken wil realiseren. De grote loungebank biedt ruimte aan veel mensen, waardoor je gerust grote gezelschappen kunt ontvangen. Voordeel van een hoekbank is dat je altijd verbonden bent met elkaar, want de zitplek zorgt ervoor dat je naar elkaar toe zit. Voor het frame is gewerkt met een enorm smalle koker, waardoor je een subtiele artistieke vibe krijgt in de ruimte. De extra dikke zitkussens maken de constructie ook duidelijk ondergeschikt aan het zitcomfort. 

Keukenindeling, keuken inrichten, keukenontwerp, Wonen in de Regio

Best for last

Wij vermoeden dat ze van Lanterfant het beste voor het laatst bewaard hebben, want deze loungeset met donkere frames is toch wel onze favoriet. Het eerste wat opvalt is dat het buitenmeubilair ontzettend goed blendt met het poolhouse. Door in te zetten op deze visuele herhaling ontstaat eenheid en dat vinden we prachtig! We moeten bekennen dat dat heerlijke zwembad ook heel veel doet met de beleving van het plaatje, maar door te kiezen voor een set stoelen met bank heb je natuurlijk meer bewegingsvrijheid dan een hoekbank. Het is maar net wat je wil!