Landelijk interieur, leefkeuken, landelijk wonen, wonen in de regio, renovatie, badkamer renovatie

Verliefd op de plek

Het gezin werd direct verliefd op de plek en omgeving. De woning was in eerste instantie niet de reden waardoor hun hart sneller ging kloppen. De geschakelde boerderij was prima onderhouden, maar was qua uitstraling niet bijzonder. Daarnaast paste de woning totaal niet bij de duurzaamheidseisen van nu. De woning moest dus een flinke renovatie ondergaan, maar ze zagen wel de potentie. “We dachten dit wordt heel veel werk, maar dit wordt wel heel tof. We hebben de woning uiteindelijk gekocht toen we in Italië op vakantie waren en toen zijn we gelijk naar de mogelijkheden gaan kijken”.

De schuur

In slechts twee dagen is het gezin van het oude huis naar de boerderij verhuisd. Ze namen een aannemer aan en de verbouwing begon direct. Ze hebben eerst de schuur aangepakt en zijn gaan wonen in de voormalige woning. Bij de sloop van de schuur kwamen er al snel een aantal tegenslagen. Zo waren de originele balken totaal niet naar verwachting. Uiteindelijk hebben ze dit op een prachtige manier opgelost en is een landelijk interieur ontstaan. De balken zijn van binnenuit geïsoleerd en van buiten met hout ingepakt. In de oude schuur bevindt zich nu de keuken met eethoek. “In de keuken brengen we de meeste tijd door, dat is zo’n fijne leefruimte. Daar kan ik werken, eten koken en daar ontvangen we gasten, echt het hart van de woning”.

Landelijk interieur, leefkeuken, landelijk wonen, wonen in de regio, renovatie, badkamer renovatie

Vakantiesfeer

De woning beschikt over een aantal bijzondere ruimtes, zo ook de badkamer. De badkamer is zelf ontworpen. Door op internet te zoeken naar verschillende meubels en onderdelen is de ruimte uiteindelijk samengesteld. De ruimte is niet alleen zelf ontworpen, het bad en de sauna zijn ook nog eens zelf gebouwd. Bij een badkamer renovatie komt dus behoorlijk wat kijken. “Door soms dingen zelf te doen, kun je er een eigen draai aan geven. Uiteraard hebben we het echte vakwerk wel laten doen, maar wat we zelf konden doen, hebben we ook zelf gedaan”. Ook in de badkamer komt het landelijk interieur weer terug. Door de toevoeging van planten is er niet alleen een vakantiesfeer gecreëerd, maar heb je ook een beschut plekje.

Heb lef

Plannen heeft Judith nog genoeg. Momenteel zijn ze bezig met het bouwen van een zwembad achter het huis. Ook wil Judith nog graag een kas bij haar moestuin, maar dat is iets voor de toekomst. De tip die Judith mee wil geven aan toekomstige verbouwers is om gewoon te doen. “Heb lef. Iets een andere kleur verven is heel snel gedaan of een behangetje, gewoon doen en durven”.