Kunst aan de muur

Je kent vast de struggle. Je hebt een nieuw schilderij, fotolijstje, spiegel, of andere leuke wanddecoratie. Maar dan… Het moet nog aan de muur bevestigd worden. Recht, waterpas, op de goede hoogte, een spijker of toch een schroef, eerst boren of is dat niet nodig? Niet altijd even makkelijk. Daar is tegenwoordig een oplossing voor: ophangsystemen! Met behulp van handige railsystemen kan je op ieder type wand of plafond een ophangsysteem monteren.

Kunst voor ieder budget

Kunst is een breed begrip. Wat voor de een kunst is, is voor de ander troep. Het allerbelangrijkste is dan ook dat jij kiest wat jij mooi vindt. Als je wat meer hebt te besteden, zijn er verschillende kunst galerieën waar je naar toe kan gaan. Je kan daar op je gemak rondlopen, de verschillende objecten bekijken en eventueel een aankoop doen. Heb je wat minder budget? Ga dan eens naar de meer ‘standaard’ interieurwinkels. Vaak zijn daar ook meerdere opties met betrekking tot kunst. Misschien wat minder uniek, maar wel een stuk betaalbaarder. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Zoek op Pinterest eens wat inspiratie voor (makkelijke) do it yourself projecten.

Waar in het interieur?

Kunst kan als centerpiece een rol spelen in een interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mega schilderij of een opvallend beeld. Maar een kunstwerk hoeft niet altijd groot zijn te om te imponeren. Een klein ingelijst werk kan juist voor een verrassingseffect zorgen. In de wat ‘vergeten’ hoekjes kan een juist geplaatst object juist veel impact hebben. Kunst gaat in principe verder dan alleen schilderijen. In een open kast kan je een mooie selectie tentoonstellen van een bijzonder boek, een gave vaas of een uniek souvenir wat je van een vakantie mee naar huis hebt genomen. Zorg wel altijd voor een bindende factor, zodat het niet te druk oogt. Denk aan kleur, vorm of een bepaald thema.