Kokend water kraan én mengkraan in één

Een kokend water dient als mengkraan die daarnaast ook nog eens kokend water levert. Een mengkraan is een kraan zoals eigenlijk iedereen een kraan wel kent: een kraan die koud en water levert. Doordat het reservoir van een kokend water kraan op de koudwaterleiding kan worden aangesloten, tap je zoals gewoonlijk: koud water. Echter zit er in het boilervat kokend water. Hier kan jij ook binnen een handomdraai een beroep op doen. Doordat de boiler koud leidingwater met kokend water kan mengen, tap jij met een kokend water kraan ook nog eens warm water. Het feit dat je direct warm water tapt is een groot voordeel. We kennen allemaal wel de situatie waarin je de kraan lang open moet zetten om te wachten op warm water. Met een kokend water kraan is dit verleden tijd. Je bespaart dus al snel een hoop water.

Quooker Fusion met Combi reservoir

Een mooi voorbeeld van een vrij eenvoudige kokend water kraan is de quooker kraan: Quooker Fusion met Combi reservoir. Met deze kraan ben je razendsnel voorzien van koud, warm en kokend water. De boiler heeft de kracht om 15 liter warm water en 7 liter kokend water per keer te leveren. De snelle lezer snapt het al: je kan jouw visite voortaan voorzien van een groot aantal kopjes thee.

Kleur van een kokend water kraan

Het kleurenaanbod van kokend water kranen is een trend op zich. Toen kokend water kranen voor het eerst op de markt kwamen, waren ze voornamelijk beschikbaar in vrij standaard kleuren. Denk hierbij aan chroom- of RVS kleurige kranen. Deze kleuren zijn nog steeds razend populair, want ze zijn tijdloos. Daarnaast zijn ze makkelijk te combineren in allerlei interieurstijlen. Je kan ook kiezen voor een kraan met wat meer karakter. Vandaag de dag vind je kokend water kranen in allerlei kleuren. Denk bijvoorbeeld eens aan een gouden, zwarte, koperen of inox kokend water kraan. Doordat er naast verschillende kleuren ook nog eens veel modellen zijn, kan jij een kraan kiezen die perfect bij jouw keuken past.

Een kokend water kraan met bijpassende spoelbak

Een kokend water kraan is qua uiterlijk en gemak een aanwinst in iedere keuken. Om jouw keuken nog mooier te maken, kan je kiezen om een spoelbak aan te schaffen die perfect bij jouw kokend water kraan past. Ook in de markt van spoelbakken is het aanbod van kleuren groot. Om een luxe keuken te creëren, kan je bijvoorbeeld een goudkleurige kokend water kraan met een goudkleurige spoelbak aanschaffen. Houd jij meer van industrieel? Denk dan eens aan een zwart team in jouw keuken.

Een kokend water kraan met uittrekbare uitloop

Gemak in de keuken is vandaag de dag, zoals we al eerder beschreven, belangrijker dan ooit. Veel mensen kiezen daarom naast een kokend water kraan bijvoorbeeld voor een vaatwasser. Na het eten snel de vaat in de machine en in principe ben je klaar om te ontspannen op de bank. Echter heeft niet iedereen een vaatwasmachine. En zelfs als je er één hebt, is een kokend water kraan met uittrekbare uitloop een ware uitkomst. Je maakt hiermee namelijk in recordtijd de vaat schoon. Bovendien spoel je de borden in een recordtijd af voordat ze de vaatwasser ingaan. Want een verstopte leiding, dat wil natuurlijk niemand.

Een Franke Combi XL kokend water kraan

De Franke Combi XL kokend water kraan is een kraan die gemak ademt. De kraan heeft twee verschillende uitlopen. Met de onderste uitloop tap jij in een handomdraai kokend water. Let op: het tappen van kokend water is beveiligd met een druk-draai beveiliging. Met de bovenste uitloop tap je direct koud en warm water. Bovendien is deze uitloop uittrekbaar. De voordelen hiervan, die weet jij ondertussen. De vaat is binnen no time schoon.

Water- en energiebesparende kokend water kraan

Wellicht de grootste trend van 2023: besparen. In een tijd waar de inflatie en energieprijzen hoger dan ooit zijn, is het belangrijk dat we op de kleintjes letten. Een kokend water kraan in de keuken werkt energie- en waterbesparend. Waterbesparing behaal je met een kokend water kraan omdat je direct beschikking hebt over warm water. Hierdoor hoef je de kraan niet meer lang open te zetten om te wachten op warm water. Daarnaast tap je met een kokend water kraan altijd exact de juiste hoeveelheid water. Dit is bij een waterkoker wel anders, want hier stop je negen van de tien keer net iets te veel water in.

Energiebesparing win je door de juiste goede isolatie van een kokend water kraan boiler. De boiler warmt koud leidingwater op tot kokend watertemperatuur en houdt dit vervolgens lang op temperatuur met zijn isolatie. Om dit water op temperatuur te houden, verbruikt de boiler amper energie. Je kan door al deze besparingen geld over houden in jouw portemonnee. Dit klinkt voor iedereen interessant, toch?

Accessoires bij een heet water kraan

Accessoires maken jouw keuken af. Accessoires zijn trending de laatste jaren. Dit komt door de luxe uitstraling die ze jouw keuken geven. We hadden het eerder in deze blog al over een spoelbak die perfect bij jouw kokend water kraan past, maar er zijn meer accessoires. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie zeepdispenser. Uiteraard is het belangrijkst dat hij zeep levert, maar het is mooi meegenomen als hij er ook nog eens gelikt uitziet.

Voor welke keukentrend ga jij?

Trends in de keuken komen en gaan. Het is belangrijk dat jij bij jezelf nagaat welke trend bij jouw persoonlijkheid en keuken past. Ben jij een introvert persoon? Dan zijn donkere kleuren in de keuken wellicht meer jouw ding dan een goudkleurige kokend water kraan. Wat je ook kiest: jouw keuken zal stralen in 2023!