We zitten alweer op de helft van het jaar, dus tijd voor een nieuw kleurtje op de muur. Vind jij het lastig om voor een kleur te kiezen? Ga dan mee met de trends! Allereerst maakt de kleur bruin zijn comeback. Of je nou gaat voor beige of chocoladebruin, alles is mogelijk dit jaar. Een andere trendkleur is blauw. Durf jij te gaan voor een blauwe muur als eyecatcher? Ook de pastelkleuren en het tijdloze grijs kunnen nog prima dit jaar. Texbaas, gevestigd in Veldhoven, neemt je mee door de kleurtrends van 2021.

Wit is zó 2020

Naast het feit dat grijs en bruin tinten altijd tijdloos zijn geweest in huis, zijn ze nu helemaal terug van weggeweest. Je ziet steeds vaker dat mensen afstappen van de standaard witte muren en kiezen voor grijs of taupe tinten als grote leidraad voor hun woning.  

Pastel

Wat je ook steeds met de jaren op en af ziet terugkomen zijn pasteltinten. De pastelkleurtjes kwamen weer helemaal terug in het einde van 2020 en zijn niet meer weggegaan. Dit zie je vaak als accent muur en wordt doorgetrokken in de accessoires, ook zie je ze vaak met contrasterende kleuren, onverwachte kleurencombinaties die onverwacht mooi passen. 

Bijzondere sfeer 

Echte kleurtrends van 2021 zijn donkerblauw en ijsblauw, maar ook de terracotta roze/oranje kleur. In 2021 zien we vooral de terugkeer van diepblauwe muren (en plafonds!) gecombineerd met blauw in alle kleurschakeringen. Maar ook de terracottakleur is helemaal hip, het neemt je mee naar het midden oosten en geeft een sfeer af alsof je door het mooie Marokko loopt. Durf jij het aan om jouw muren een hippe kleur te geven? Stap uit je comfort zone en laat je verrassen door deze bijzondere kleuren.