Nieuwbouwproject, Droomkeuken, Plattegrond

Inspiratie

Begin met het op doen van inspiratie. Dit kun je doen op Instagram, Pinterest maar ook op andere plekken zoals bijvoorbeeld in de natuur. Probeer te ontdekken welke kleuren jou aanspreken en welke combinaties gemaakt worden. Bepaal vervolgens welke uitstraling jouw woning moet krijgen, zoals warm, koel, rustgevend of juist uitgesproken

Nieuwbouw huis, Lichtinval, Kleurenpalet, Wonen in de Regio

60/30/10

Vind je kleur gebruiken spannend? Nergens voor nodig, met de 60/30/10 regel leer je kleur gebruiken en het zorgt ervoor dat alles goed bij elkaar past. Zorg dat 60% van de muren, vloeren en meubels de hiervoor uitgekozen kleur krijgen, of een vergelijkbare teint. In ons geval een warme grijs beige kleur. 30% van je muren (bijvoorbeeld een accentmuur), gordijnen, vloerkleed of kleine meubels geef je een accentkleur. Ik koos voor een rood accentvlak achter de tv, o.a. rode kussen, een plaid en een rode krantenbak. Deze accentkleur is niet contrasterend maar versterkt juist de hoofdkleur. Het is een kleur aan dezelfde kant van het kleurenpalet. De laatste 10% zijn één of twee accentkleur(en). Wij hebben donkergroen en blauw/turquoise, deze vind je terug in de eetbank, gordijnen en de kussens op de bank.

Houd bij het kiezen van de kleuren de bovenstaande tips in gedachten en het kan haast niet fout gaan. Wees vooral niet bang, gelukkig kun je een muur snel weer opnieuw verven en het is eenvoudig om van accentkleur te wisselen. Zodat je het interieur weer een compleet nieuwe look kunt geven, die volledig aansluit bij jouw nieuwbouwhuis.