Dé kersttrends van 2022

Er zijn genoeg kerst ideeën die je zullen inspireren, maar de trends van 2022 liegen er niet om; rood is qua kleur nog steeds super populair. Deze kleur is dan ook niet voor niets de kleur rondom kerst. Een donkerrode kleur is ook erg tijdloos en kan goed gecombineerd worden met groen en wit, om zo de ware kerstsfeer in huis te halen. Vind je deze kleur toch wat te intens? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een iets rustigere basis met een koper kleur in the lead. De verwachting is namelijk dat ook deze kleur het erg goed zal gaan doen dit seizoen. Koper staat goed bij goud, roze, crème en bruin. De kleur brengt daarnaast voldoende warmte met zich mee.

Hou je het liever nog wat rustiger, maar wil je toch mee gaan met de kersttrends van dit jaar? Geen probleem, minimalisme staat namelijk ook tussen deze trends. Ook als je kiest voor deze stijl, kun je een elegante en sfeervolle kerst in huis halen. Binnen deze trend draait het om lichte crème en beige tinten, in combinatie met kerstlichtjes en (veel) glitters.

Kerst ideeën, kerstsfeer, kerstlampjes, Wonen in de Regio

Decoraties in huis

Naast een mooi opgetogen kerstboom is het natuurlijk ook leuk om de gehele kerstsfeer verder door te voeren in en rondom het huis. Kies voor decoratie en versier je huis van top tot teen! Om enkele kerst ideeën met jullie te delen, hieronder wat inspiratie:

  • Kleed de tafel mooi aan met een mini kerstboom, in dezelfde kleuren als de grote boom, een schaal met kerstballen, guirlande of een gezellig kersthuisje.
  • Versier de trap doormiddel van een guirlande met kerstdecoratie en verlichting.
  • Hang kerstsokken op boven de haard.
  • Zet een kerststalletje op het dressoir met nep sneeuw eromheen en een leuk houten kerstboompje ernaast.
  • Kerststerren en kerstlampjes zullen geweldig goed staan in de slaapkamer.